Milyen vasalódeszkát vegyek? (tudásbázis)
Igen, jellemzően 2 fokozatba, de mint írtam az anyag spórolás miatt már eleve rövidek a lábaik, így a magas fokozat is alacsony jellemzően.
A vasalódeszkának köldökig kell érnie, az a kényelmes, mert ekkor nem görnyed vasalás közben az ember.
Valóban állítható, csak gondolom itt is lényeges a spórolás és manapság a legmagasabb fokozat is alacsony nekem, pedig nem vagyok magas.
Nem láttál még fából? Milyen anyagból vannak?
Én meg se nézem, ha nem tetszik a formája, ha megfelelőnek találom, akkor kinyitom, hogy milyen magas, és már nem is veszem meg.
Írtam, hogy az enyém is van legalább 30 éves;)
Köszönöm!
Ez is valami őskori lelet, azt sem tudom hogyan került hozzánk.
Állítható, de 175 centihez nekem alacsony.
Ahhoz képest, hogy szerinted az a vasalódeszka lényege, hogy fából legyen, én nem is láttam még boltban ilyent.
Ami viszont van, annak a magassága szinte kivétel nélkül állítható.
Anyámnak van egy fa vasalódeszkája, szerintem még nem éltem, amikor vette.
Pont nem rég cseréltem huzatot, én jellemzően anyagot veszek, és rálövöm a kárpitos pisztollyal.
Vettem egy elvileg teflonost, ami rögtön ráragadt a vasalóm talpára, így leszedtem és újra úgy csináltam, ahogy szoktam...
Nekem fa maga a deszka része és 90x30 cm+ a vasaló tartó.
Szerintem ez a normál méret, már van vagy 30 éves. A lába fém.
A vasalódeszkában pont az a lényeg, hogy fa legyen! Ezen a fán van egy kis szivacs, majd a vászon.
Egyáltalán nem sérülékeny, ezt mutatja az én vasalódeszkám kora is, pedig én napi szinten használom. Sokszor cserélek rajta huzatit.
A vasalódeszkánál nagyon fontos a magassága is!
Azért nem veszek újat, mert vagy szélesek, vagy alacsonyak, stb. Vasalás közben nem kell görnyedni, ezért fontos a magassága! Elsőnek ezt nézd meg!
115 cm a vasalótartóval együtt?
Nem használom rendszeresen, de azért sokszor kell. Függönyt is ezen vasalok.
Azt olvastam, hogy a fém, rácsos mintát hagy a ruhán vasalás közben. Ez igaz? Vagy nem minden fém rácsos?
Szeretném lecserélni a vasalódeszkám. Ez belül fa, kihúzva 134 cm hosszú, és nagyon nehéz.
Amit interneten néztem, kihúzva 110 cm. Nem lesz rövid?
Melyik a jobb, fa vagy fém munkalap?