Milyen mosóport vagy mosógélt vegyek ami eltávolítja a foltokat? (tudásbázis)
SEGÍTSETEK! Bélyegzővel összekentem a nadrágom véletlenül. Mivel lehetne kiszedni? Vanish foltisztitó hatástalan.... Ha házilag nem megy vegytiszítóban ki tudják tisztítani???
Tegyél 2 kupak Trisót a mosóporhoz. Gyönyörűen kivisz minden foltot, nagyon erős zsíroldó, a beszürkült fehéret is kifehéríti, a színeseket meg nem koptatja.
mosódió,mosószóda és folt tisztító só,nekem ez vált be,ráadásul védem a környezetet is velük.
Én már régóta a DIXAN UNIVERSAL-t használom,ez van porban és gélben is.Nagyon jó fehéreknek is és szineseknek.Igaz,Ausztriában veszem.
vegyél Vanish oxit, vagy vanish szappant,attól függ hogy fehér vagy szines a ruha
én nagyon szeretem a folyékony persilt,mert az nem marad rajta a ruhákon,a szemcsésnél sokszor jártam ugy hogy foltos lett a ruha töle.a foltokra viszon nagyon jo a vanish szappan.még a koszos zoknikat is tisztára mosom vele igaz egy kis kézi rásegitéssel:)
Nekem mosóporban csak az Ariel vállt be, és csakis szemcsés.A fehér ruhákhoz pedig még adok domesztosz fehérítőset,és az tökéletes lesz.Csak sajnos ezt kevés ruhával lehet megcsinálni.
Szeremcsés vagy...nemrég vettem pár újat,azokat csak kézzel mosom:-)
Nekem még hál"isten mindig a dobban maradt!:))
és kijön...sokszor...volt hogy emiatt hívtam a szerelőt:-((az is alig tudta kiszedni úgy elbújt....
Igen a vásárban 500Ft-ért kapok csipkés merevítős melltartót, ami tart is. Nem szoktam csak 40 fokon mosni,a legrövidebb programon. Van aki csak 30 fokon mossa. Nekem nemigazán a fakulással van itt gondom, mert azt csak a feketénél vettem észre, de ez is anyag függő. Hanem a merevítő drót pár mosás után el kezd rozsdásodni és megfogja a szép mellartót.
A szines meg kifakul a mosóporoktól,igaz egy 10000ftos áráért kapsz 10-12 db kínait,nem utsó szempont:-)
Az is igaz hogy a kisfiam ruháit(15 hós)álltalában 90 fokon mosom.Így mindig szép fehérek.
Foltokra folyékony Vanisht teszek, zsírfoltra, olajfoltra Pur mosogatószer is jó, mosópor mindegy, a fehérítő számít meg a foltkiszedés.
Egyébként érdekes, hogy mindenkinek szinte más jön be! Végül is annyi fajta mosópor van a piacon és mindet megveszik!
Dosia? Az nekem a foltokat benn hagyja, a ruhákat szürkíti. Odaadtam a mamának, a tárcsás mosógépébe, az ő ruháinak ugyis mindegy:((
Az biztos, de magamra 8-10000 Ft-ért kapok triump melltartót. Na ebből beszerezni 7-8 darabot . Egy idő után az is elszíneződik, legalábbis a hátsó és a pánt része.
A kinai, pedig párszáz forint, ezentúl nem veszek fehéret csak színeset és akkor nem kell itt nyavajognom, hogy nem mos fehéren a mosoporom!:))
Nekem a dosia jöt be és a mágneseskis gömböcske amit a mosogépbe kell tenni a ruhák közé.Szereintem jó.Szép fehérek lesznek a ruhák.
úgy kompletten a melltartó és egy atléta,majdnem fekete
Mostam már belga vizzel is,igaz ott lidl s mosóporral...tökéletes volt:-)
Én úgy vélem, hogy talán az ivóvízszűést is lehetne korszerűsíteni valahogy. De akkor mennyit fizetnénk érte?
Olvastam, hogy Magyarország és Belgium(Icus:))is előkelő helyet foglal el a világ legveszélyeztetettebb ivóvízforrásaival rendelkező országai között. Állítólag az utóbbi évtizedekben nagyon elszennyeződtek az ivóvízforrások.
Ezt csak kézzel tudom elvégezni:)
Megfogadtam, hogy kínai fehérneművel nem kezdek többet. Elég érdekes árnyalatokat produkálnak mosás után:Z
Igen, az elasztikus csipke, a meltartó gumija... Legalábbis nekem.
MInt, a hajlakk, igaz? Ami csak Párizsban és Rómában áll ellen az esőnek, Dunaújvárosban már nem!:))
Nekem a Vanish folteltávolító nagyon bejött. Eddig mindent ki tudtam mosni vele. Ráteszem, várok pár percet és kimosom kézzel vagy bedobom a gépbe.
Nekem most persilem van,a fehét rucikhoz még öntöttem bele vanish t,magas hőfokon mostam...valamit nagyon elszurtam,mert egynémely ruci érdekes árnyalatu lett...sötétszürke...némelyik meg szép fehér...na erre kössek csomót....
Icus, lehet csak belga vízzel kompatibilis:)))
Magyar vízzel szürkére mos:)
További ajánlott fórumok: