Milyen hordozókendőt vegyek? (tudásbázis)
Sziasztok! Februárban születik meg a fiunk.:) Régóta a hordozás mellett döntöttünk, de elég nehéz eldönteni mit válasszak. Ti milyen kendőt ajánlanátok újszülöttnek, és mit a későbbiekben?
Illetve milyen weboldalakat tudtok ajánlani (akár priviben ha itt nem lehet), ahol jó áron jó minőségű kendők között lehet válogatni (rengeteget találtam, de hogy melyik márkák az igazán jók, azt nem tudom megállapítani)?
Előre is köszi!:)
sziasztok
Nincs esetleg valakinek eladó csatos hordozója?
Sziasztok! Ismeri valaki a moby rugalmas kendőt? Én zsömbiben "utazom", de gondolkodom, hogy mivel a fiam tavaszi lesz, nyárra a méregzöldünk túl sötét, és láttam a moby homokszín uv védősét, ami tetszene, állítólag 15kg-ig jó, persze már tudom, hogy addig úgysem fogjuk használni, a lányom sem tűrte a kötözgetést, inkább a gyors ssc-t, mt-t (amíg tudtam hordozni, jaj, de hiányzik már...).
Valamint a gypsymama érdekelne még, a gézkendőjük. Van-e tapasztalat.
A Hordozó házban is kölcsönözhetőek. Ott van JPMBB is.
Nálunk Marci jobban élvezte a JPMBB-t, mert akkor tudott elbújni a világ elől, amikor ő szeretett volna.
a mamami boltban lehet kölcsönözni is őket 1000 Ft/hét, aztán ha megveszed akkor levonják az árából.
viszont JPMBB szerintem nincs ott, csak ezek a fajta rugalmas kendők.
És hol tudnék tesztelni ilyen rugalmas kendőket?
JPMBB-t kipróbálnék, de nem tudom, hol lehet.
Ebay-en sem láttam ilyen kendőt.
Elnézést, hogy "kötekedek", csak szertnék pontosítani. Sem a GM, sem a Moby, sem a Babylonia nem hasonlít a JPMBB-re.
A GM inkább szövött hatást kelt, mint rugalmast. A Moby és Babylonia súlyhatára és anyaga teljesen eltér a JPMBB-től. A JPMBB anyagösszetétele és anyagkötési technikája miatt 14 kilóig használható.
jaj neeeem, Én nem tudok varrni :-D
viszont van egy régi kabátom, majd azt alakítgatom :-)
Hát ha nagyobb a gyerkőc, már a korára gondolok, akkor a kabát nem a legjobb, az igazán piciknek jó még, ha már mozgékonyabb, megy, sétál már, akkor jobb egy hordozó takaró, azt könnyebb is fel-le venni! Egyébként kabátot is lehet átalakítani, ha van valami régebbi kabátod, vagy olyan amit nem sajnálsz, akkor simán meg lehet toldani...mert különben elég drágák....
Hordozótakarót is lehet varrni, bár az sztem kicsit bonyolultabb...de én abszolút nem értek a varráshoz, így csak totál laikusként írom ezt, lehet ha nekiáll az ember az sem nehéz...
Ha gondoljátok előkeresgetem a szabásmintákat, leírásokat, amiket anno néztem!:)
Rugalmas hordozókendőt szeretnék, de vettünk már kengurút, csak ahhoz kicsi még a fiam, nem akarok erre is egy vagyont költeni, állítólag nem sokáig jó.
Van olyan köztetek, aki varrt és bevált? Milyen anyagból érdemes. A neten néztem, pamutdzsörzé és sztreccspamutot írnak, melyik a jobb?
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, mert még új vagyok e témában. Most vettem egy Liliputi csatos hordozót. A lányom jelenleg 4 és fél hónapos és 5,8 kg. E hordozónak van ujszülött betétje is. A segítségeteket abban kérem - mert bízom abban, hogy vannak köztetek ehhez értő, tapasztalt anyukák -, az ujszülött betétet mikortól NE használjam? Előre is köszönöm segítségeteket. Yda
Ne haragudj, nem akartalak megbántani. :-(
Biztosan minden rendben lesz, drukkolok!!!
Apropó, manduca....ebayről rendelek, így is olcsóbb lesz, még német-magyar postaköltséggel együtt is újonnan, mint itthon a boltban. :-(
Igen, csak nem akartam kiírni, hogy ne reklámozzak más fórumot itt ennyire nyíltan... :-)
Hát, ugyan nehéz volt, de attól még jön a Tesó. :-) A szülés viszont nem, azt én olyan "olcsón" megúsztam, hogy ejha.
Érzem és tudom, hogy minden rendben lesz velünk, másra nem is akarok gondolni, így inkább nem is beszélnék ilyesmiről többet, ha nem bánod.