Milyen a jó hordozókendő? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Milyen a jó hordozókendő?
Kedves Ágnes!
Azért aki hordozni szeretne, mindenképp megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő és használható eszközöket. Mellesleg egy olcsó/középkategóriás babakocsi árából csúcsminőségű hordozóeszközt tudsz vásárolni. Szóval a babakocsi egyáltalán nem olcsó. Sőt!
A hordozásnak egyébként a könnyebb közlekedésen kívül más előnyei is vannak. Itt is olvashatsz ezekről: [link] vagy itt: [link]
jó cikk:)
nekem lana kendőm van:) imádjuk kislányommal:) párom is hordoz, anyum is:)
nem szabad rá sajnálni a pénzt, mert én már egy napot sem bírnék ki nélküle, akkora segítség, meg a babának is nagyon jó:)
eleinte sírt, mikor kisebb volt, de most már nevet, ha meglátja, ezt sem hittem volna 2 hónapos korában, most lesz 6 hós:)
Kedves Vikasz!
Kisebb-nagyobb testvér esetén tényleg különösen jól jön a hordozás!
Ha kenguru és kendő közt hezitálsz, én mindenképp a kendőt ajánlom. A kenguruk többsége sajnos nem teszi lehetővé az anatómiailag helyes hordozást (túl keskeny az ülőrésze, lóg benne a baba lába, nem tartja jól a fejét, hátát, gerincét, csípőjét stb.), ezért nem jó a babának, és többnyire a hordozó személynek is kényelmetlen.
A kendő mindig meg tud felelni az igényeiteknek. Egy feltétel van: meg kell tanulni a helyes használatát. Ebben hordozókendő tanfolyamokon is kaphatsz segítséget ( [link]
A hordozókendőkre is igaz, mint szerintem minden termékre, hogy a minőségnek ára van. Ha kendőt választasz, a cikkben szereplő szempontokra figyelj (elsősorban szövés és hossz nagyon fontos, aztán szélesség és szegés is).
Tapasztalatom szerint melegben nincs jelentős különbség a kendők között. Nem a kendő melegít igazából, hanem ti egymást a babával. Vannak gyártók, akik árulnak ún. nyári kendőket. A vékony kendők viszont nagyobb súlynál sajnos már vághatják a válladat és a babát is.
Ha van még kérdésed, tedd föl bátran itt vagy akár priviben is.
Sziasztok!
Én is gondolkodom valami hordozóeszköz beszrezésén. Két hónapos a kicsi, két éves a nagy lányom. A kicsi állandóan igényli, hogy kézben legyen, sokszor a játszótéren is. Így nehezen tudok a nagylányommal foglalkozni.
Viszont tanácstalan vagyon, hogy milyen fajtát és márkát vegyek. A vastagságot sem tudom, hogy nyárra mit praktikus beszerezni.
az ár sem mindegy, hisz nem fogok huszonezret kiadni ilyesmire, nekem az túl drága lenne.
Tudna valaki tippeket adni, hogy kengurut vagy kendőt válasszak? Milyen márkát? (gondolom ezt csak priviben lehet megírni.)
Előre is köszönöm!
Nem mindegy azonban, hogy milyen hordozókendőt választunk gyermekeink hordozásához.
Ugrás a teljes írásra: Milyen a jó hordozókendő?