Milyen recept szerint süssek pogácsát, hogy friss, puha maradjon 3 nap múlva is? (tudásbázis)
8. 647a488c8d
2013. dec. 4. 12:24
Hagyd ki a tojásfehérjét egy az egyben mert attól amint kihűl, kiszárad olyan faforgácsosra! Mindent bele!
7. Gy.Ibi
2011. nov. 23. 20:39
Én 1-2db héjában főtt,összetört krumplit teszek a pogácsa tésztájába,puha marad tőle.A tepertősébe is rakok.
6. Sly7105 (válaszként erre: 5. - Icuri)
2011. nov. 23. 14:33
leírod a receptet majd...? Előre is köszi.
5. icuri (válaszként erre: 2. - Sly7105)
2011. nov. 23. 14:26
Szia!
Ehhez hasonló nekem is van. Én kelesztem az élesztőt és dagasztás után éjszakára hűtőbe teszem. Még egy hét múlva is puha és jó ízű.
4. Sly7105
2011. nov. 23. 10:35
Szívesen. Nem fogsz benne csalódni!
3. gatto4
2011. nov. 23. 09:30
Ez jó, köszönjük :)
2. Sly7105
2011. nov. 23. 09:27
Szia!
40 dkg liszt
25 dkg Rama
ezeket összemorzsolod
Egy másik tálba:
kocka élesztő 3/4-ed része
1 kiskanál só
2 dl tejföl
ezeket habverővel összekvered és a másik tálban lévő lisztes rámával összegyúrod és egy egész éjszakára a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap kinyújtod és szaggathatod a pogikat.
Puha marad napokkal később is!
1. varga ágica
2011. nov. 23. 09:23
Sziasztok, olyan pogácsareceptet keresek, ami friss puha marad 3nap mulva is.Köszi
További ajánlott fórumok:
- 0,5 dl az ugye fél liter? Tudom hülye kérdés, de teljesen elbizonytalanodtam, mert a recept ennyit ír, de szerintem az irtó sok hozzá!
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Bounty-t szeretnék készíteni. A recept szerint szükség van 2ek grízre, de nincs itthon. Mi lenne, ha babapiskótát raknék bele helyette?
- Most sütjük a mézeskalácsot. Eddig mindig kő kemény lett. Ez új recept, állítólag megpuhul. Van valami egyéb trükk, hogy puha maradjon?
- Melyik a legfinomabb muffin-recept szerinted?
- Hogyan kell tárolni a sajtos pogácsát, hogy napokig puha maradjon?