Milyen köretet ajánlotok gombával töltött csirke mellé? Már a krumplipürét meguntam. (tudásbázis)
Nálunk népszerű köret a töltöttcsirke tölteléke (csirke nélkül) tepsiben megsütve.
Annyi kifli (vagy zsömle) feldarabolva, tejben (vagy vízben) megáztatva, kifacsarva,ahány személyre készítem.
Ahány kifli, annyi tojás. A toj.sárgáját tálban ,1-2 evőkanál étolajjal jól elkeverem.Fűszerezem(bors, petrezselyem,párolt vöröshagyma, só, snidling,majoranna) és hozzáforgatom a kinyomkodott péksüteményt.A fehérjét habbá verem és azt is beleforgatom a keverékbe. Nem szabad kóficosra összetörni, csak gyengéden, darabkás maradjon.Kizsírozott, kilisztezett tepsie öntöm, tetejére is szórok prézlit.Forró sütőbe helyezem és nagy lángon szép pirosra sütöm.
Tavasszal akár húsétel nélkül, simán fejessalátával is kapós.
1 kisebb csirke ,5dkg husos szalonna,1 zsemle,20 dkg gomba,1fej hagyma,2 evokanal olaj,1 csokor petrezsejemzold,izles szerint so es bors.
csikokra vagjuk a szalonnat,a hagymat aprora vagjuk es keves olajon megpiritjuk.Ehez az alaphoz hozzaadjuk a megtisztitott kockara vagott gombat,najd akockara vagott zsemlet es az osszevagott petrezsejemzoldet. Izles szerint megy bele so es bors es az egeszet osszepiritjuk.
Ezutan a szarazra tisztitott csirket megtoltjuk a toltelekel es a nyilast fogpiszkaloval osszetuzzuk .Utolso lepeskent soval borsal at dorzsoljuk acsirket es vizzel kioblitett tepsibbe tesszuk 200 fokon 45-50 percik sutjuk .Sok sikert aki elkesziti ,en most karacsonyra akarom elkesziteni eloszor hat remmelem sikerul szerintem jo karacsonyi menu
1 tojássárgáját elkeverünk 1 dl tejszínnel, hozzáadunk 4 dl besamelmártást, 15 dkg reszelt sajtot, kevés őrölt borsot.
Bár én mostanában rászoktam a Knorr sajtszószra, egyszerű elkészíteni, és finom. Rizshez, tésztához is használom, a család örömére:)
Szia!
Szerintem főtt/párolt rizs sajtszósszal tökéletes mellé.
További ajánlott fórumok:
- Hogy készíted a krumplipürét?
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Szerintetek hízlal a mustáros sülthús krumplipürével?
- A krumplipüré a 90 napos szerint eleve kizárt, a Norbi szerint light hozzávalókkal oké, akkor mi is vele a helyzet?
- Túl híg lett a krumplipüré. Lehet valamit kezdeni vele?
- Maradék krumplipüréből hogy kell krokettet csinálni?