Milyen komoly oka lehet a babának, ha vigasztalhatatlanul sír? (beszélgetés)
Én mindig falra másztam attól, hogy megmondják, hány óránként szopizzon a baba. Az minden, csak nem igény szerinti szoptatás....
Hallgass az ösztöneidre és tényleg ne csinálj mást, csak rá figyelj.... És igyál sárgarépa levet :)
valoszinubbnem tartom nalatok azt, hogy
1 erzi, hogy ideges vagy
2 nem eleg, vagy tul tomeny a tapszer
leirtad a lenyeget innentol a kerdesem felesleges hala az egnek !!!
o nem emelte a kezeit, labait.
az en kislanyom is folyamatosan sirt, es semmi gyanunk nem volt, hogy miert.
Nem akarlak sokkolni, de o SMA-s volt. Emiatt kerdezem, es ne ijedj meg emiatt, de voltak hasonlo elmenyeink vele ...
Érdekes.
Nekem a kórházba egy csecsemős nővér mondta el hogy miért mondják folyton azt hogy tegye mellre anyuka!Én sem értettem hogy a pocakfájós sírós babának miért lenne jobb ha még többet szopizna? Attól csak jobban fáj a hasa és a gyomra nem?
Nem.
Először is maga a szopizás megnyugtatja a babát. Érzi anya melegét, hallja a szíve dobbanását.
Aztán meg beindul az emésztés és a gyomorban lévő tejci elkezd letolódni a belek felé.Megszűnik a fájó feszítő érzés. És így könnyebben kijönnek a szelek is.
Próbáld meg csak 1-2 napig hogy csak a babával foglalkozol és nem a háztartással.Egyetek igyatok pihenjetek.Egész nap nyomhatjátok az ágyat! Tévézzél,olvassál bóbiskolj.
Közben meg nyugodtan megszoptathatod óránként is a babát.
Hidd el ártani nem fog.Ha a tejed nem is indul be jobban ,de legalább pihentebb leszel.
Adry, nekem nagyon nehezen indult be a tejem, tejserkentő teát nem bírtam inni, mert görcsöltem tőle és a lányom is.
Aztán a párom hozott Lidl-e Dizzy leveket, amiben van sárgarépa. Megittam egy üveggel és másnapra ömlött a tejem, majd szétdurrantak a ciciim.
Kérdeztem a védönőtől, mi lehet az összefüggés, azt mondta, hogy a sok A-vitamin. Régen az A-vitamint adták tejserkentőnek, de mára már "kiment divatból'' Azóta minden kismamának ilyent viszünk, ha látogatóba megyünk szülés után, és eddig mindegyik csak dicsérte...
értelek, egy biztos valami nem oké vele, vagy a hasa, vagy nem tudom!!!
Anyud mit tanácsol??
Csak akkor van nyugi ha hamizik, ugye??
Mondjuk az elején nálunk rendre el lett kapatva mert nyakból nyakba volt, én és a férjemén felváltva, aztán egy hónaposan vettük észre, hogy ahogy letettük bőgött sírt, ha felvettük jól volt, aztán kellett vagy jó három hét mire le lett erről szoktatva, de az a három hét maga pokol volt,
De hogy egéssz nap sírjon Szerencsésnek mondhatom magunkat olyan sose volt.
De mondjuk ez a tejes dolog nálunk is probléma volt, azzal is egy hónapig szenvedtünk, mire teljesen átáltunk a tápira, és rögtön rendeződött a súlygyarapodása napirendje is.
Szóval nálunk az első egy hónap volt ehhez hasonló.
Mondjuk az én nagyobbikom eljátszotta, hogy ha már lefelé kezdted helyezni sírva fakadt, vissza emelted abbahagyta..:D És az apja eljátszotta ezt úgy, hogy föl le, föl le, föl le....a gyerek 2 másodpercenként váltott sírás és csend között..:))
Persze lehet mondani, hogy nem hiszti, nem elkapatás..csak erős akaratú a gyerek...:)))) Mindenesetre meg tudta különböztetni, hogy ez az apjával működik, anyával nem..:))
További ajánlott fórumok:
- Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának?
- 4 hónapos tápszeres babának lehet adni sárgabarackot vagy csak őszit?
- Egy 8 hónapos babának miket lehet adni enni?
- Újszülött babának a pelenkatortán kívül mit lehet ajándékozni?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- Gyász utáni vigasztaló ajándék - létezik? Mivel lehet mosolyt csalni az arcra?