Gyász utáni vigasztaló ajándék - létezik? Mivel lehet mosolyt csalni az arcra? (beszélgetés)
Ajándék nincs csak vigasztalás ameddig csak lehet!
Én is elvesztettem anyukámat, egy évre rá a bátyámat, de még mindig nagyon fáj mert egyedül maradtam.Akarmikor az eszembe jutnak a sirás kap el.
Szerintem ilyen nincs.Tárgyi ajándék semmi képen.Maximum,ha közös ismerős az elhunyt személy,akkor egy fénykép-egy szép keretbe.
Programokkal lehet segíteni a helyzeten,de az se jó,ha az ember túlbuzgó.
Én tudom,nekem mamám 1 éve sincs h meghalt....
Na jó, hagyjuk.
Ha valaki a sértőt látja bennem, akkor erre most nem vagyok kíváncsi.
Nem vagyok mai modern, műveletlen, buta ember.
Oké. A gyász, az gyász.
Természetesen nem úgy vinnék ajándékot, hogy : tessék hoztam valamit.
Csak gondolkodom, hogy esetleg lézezik-e valami (mégis), ami jól eshetne.
Tudom, hogy a barátság a legfontosabb.
Tényleg csak azért kérdezem, mert a legjobbat szeretném.
De valószínű ilyenkor nem is illik semmi, meg nem is lehet semmit adni magamon kívül.
Átéltem, sajnos ilyen napokat, és ma is élem, már egy éve.
El nem tudom képzelni, hogy bármilyen tárgyi ajándék enyhítené a fájdalmat.
Ha mégis ragaszkodszaz elképzelésedhez, egy szép képkeret, amibe az elhunyt fényképe kerül kedves lenne.
A fájdalmat nem fogja enyhíteni.
Legyél vele sokat , ne hagyd egyedül.
Tuti nem !ááá ilyenkor a legmélyebb együttérzést kell kifejezni az segít a legtöbbet !!! a mai modern világban mindent pénzel meg ajándékokkal akarunk elintézni ...nem !
Töltsd vele a lehető legtöbb időt persze ha szeretne egyedül maradni akkor tiszteletben kell tartani! de ajándékot semmiképp nem vinnék !
Ötleteket várnék, hogy létezik-e olyan kézzelfogható ajándék amit a gyász időszakában lehet adni valakinek.
Barátnőmnek szeretnék egy kedves ajándékot, amire ha ránéz jobb kedve lesz.
Persze tudom, ilyenkor az együttérzés az első, meg a beszélgetés, de mégis létezik valami amit ilyenkor lehet adni?
További ajánlott fórumok:
- A leghülyébb célzások, vagy vígasztalások a kövérségre
- Ha szomorú vagy mivel vigasztalódsz?
- Mondj valami vigasztalót, kérlek...
- Milyen komoly oka lehet a babának, ha vigasztalhatatlanul sír?
- Gyere gyere gyere drága cimborám, kérlek vigasztalj
- 1 hete hunyt el az anyósom:( Hogyan viselkedjek a férjemmel, azon kívül, hogy vigasztalom?