Egy 8 hónapos babának miket lehet adni enni? (tudásbázis)
Én szinte minden zöldséget és gyümölcsöt adtam neki (babot, káposztát és gombát nem, apró magvasokat is kihagytam), ami ilyen idősen adható. A húsokat is végi mentünk, eleinte turmixolva, aztán csak megtörve. Édesség gyanánt háztartási kekszet adtam neki, esetleg azt reszelve és valamilyen gyümölccsel keverve. 8 hónaposan kapott először gyümölcs joghurtot (ami krémes, gyümi darab nélküli), semmi baja nem volt tőle.
Üveges bébi ételt még nem kapott, nem is fog. Szerintem a friss hozzávalókból készült ételek sokkal finomabbak, mint a gyár által összekutyult (számomra) ízetlen bébiételek. De ez csak az én véleményem!
Sziasztok!
3 gyerkőc anyukája vagyok, legapróbbam 6 hós, legnagyobbik 9 éves. Kb 9-8 évvel ezelőtt történt több tragédia kisbabákkal, a bolti sárgarépa magas nitrit s egyéb felgyülemlett méreganyagai miatt meghaltak...
Szóval, amíg a Nagyi kertjében saját termesztésű sárgarépa nem lesz, addig a lehető legjobb a kész bébiétel.
Érdemes lekérni a cégek mintáit is, abban vannak tájékoztatók, bevásárlást segítő füzetecskék. Ilyet küldött nekem a Kecskeméti, a Hipp és a Humana is. Én még a kórházban kaptam egy ajándékcsomagot és mindent beküldtem, amiért járt valami kis ajándék. Még a Libero és a Pempers is küldött valamit.:-))
De a weboldalukon is ott van. Én a babakajákban csak azt nem vettem meg, amiben tej van. Pl. sütőtök a Kecskemétitől.
Azt én sem vágom. Talán mert "divatos" kifejezés a gluténmentes.:-DD
Én 3.5 hónaposan kóstoltattam. Nem hozzátápláltam, csak megnyalattam vele az almát, egy kis kanálka ez-az amaz. 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást. Bár én nem tudtam szoptatni, hamar elment a tejem.
Miért tartanak glutén mentes diétát Magyarországon? Ezt nem értem. Ha lisztérzékeny, az persze érthető. De ha nem?
Itt csak akkor tartják, ha hat hónapnál korábban kezdik el a hozzátáplálást. (Ált. 4 hónapos korban elkezdik.)
Nekem azt mondták, hogy legalább villával törjem össze, nem muszáj tök pépnek lenni, ha hajlandó lenyelni. Hajlandó volt!:-))
Most mindegy mit eszik, csak pörköltízű legyen.:-)
Kínaiaktól vesszük.:) Általában szoktam főzni, de néha azért kapok szabadnapot, ilyenkor jön a take away.
Egyébként a fiam imádja a babgulyást is. Az édes-savanyú csirke csak egy a sok kedvenc közül. Nagyon jó evő azóta, amióta nem külön főzök neki, hanem ugyan azt eszi, mint mi.
Szégyenlem a műveletlenségemet, de mit talált ki már megint ez a Jamie fiú?
Azt csinálod, vagy veszed a szószt?
Egy kicsit offolok, hamár így távoli tájakon élsz...:-)) Ez a Jamie Oliver -féle "mentsük meg a gyerekeket a műkajától" tényleg ennyire gázos?
Honnét tudod, hogy ez okozza? Meri ezt valaki állítani?
Az még hihető, hogy ételallergiát kiválthat. De azt sem évekkel később, hanem azután nem sokkal, hogy megette.
Na de pollenallergiát? Egyébként nekem is van pollenallergiám, de amióta itt élek, egyszer sem jött elő. Még orrsprayt sem kell használnom. És nem futok bele állandóan tüsszögő, pirosszemű emberekbe. Szerintem máshol kéne keresgélni az okot, és nem a babákat büntetni ízetlen kajákkal.
A fiamnak nyáron 6 foga volt... nem is evett darabosat! ;))
Nem minden gyerek egyforma.
Az allergia meg kihjöhet rajta bármikor, míg meg nem hal. Legfeljebb nem fogsz a túl korán adott tojásra, tejre, eperre, stb.re gondolni, mint a probléma okozójára, mikor a 20 éves gyereked széttüsszögi a fejét, pirosra trombitálja az orrát, és vörösre vakarja a szemét...
További ajánlott fórumok:
- 4 hónapos tápszeres babának lehet adni sárgabarackot vagy csak őszit?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- Az éjjel megmaradt tápszert reggel (7-8 óra elteltével) még oda lehet adni a babának?
- Szerinted lehet négy és fél hónapos babának teát adni, ha csak szopik?
- Szerintetek 4 hónapos babának lehet adni hasfájásra Nurofen szirupot?
- Milyen "rágcsálnivalót" lehet adni egy 11hós babának?