Szerintetek 4 hónapos babának lehet adni hasfájásra Nurofen szirupot? (tudásbázis)
Oké, hogy a nurofen fájdalomcsillapító, de nem hasfájásra.
Helyette adj neki Infakolt és inkább masszirozd a pocakját. Biztos találsz a neten segítséget, hogy ilyen esetekben hogyan is kell masszirozni.
írtad 4 hónapos a bébi, eddig nem fájt a pocija ilyen intenzíven? csak azért, mert az a bizonyos korai hasfájás kb 3 max 4hónapos korra el szokott múlni! ha eltereled a figyelmét, pl felveszed nem hagyja abba a sírást? mert a nyügősködést sem szabad összekeverni a hasfájással, lehet csak unatkozik, vagy épp álmos, stb
nem lehet, hogy megfázott és a füle fáj? (a lábát akkor is húzzák, ha másuk fáj, hiszen még nem tud máshogy jelezni neked)
?
Ugye nem adtál neki Nurofent hasfájásra?
Ja, és közben simiztük a hátát, így igen jól elvolt!!
Mármint amikor a kezünkön feküdt!
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Nekünk az Infacol és az Espumisan is jó volt, de a Nurofen láz és fájdalomcsillapító, de nem hasfájásra, hanem fogzás, fej...stb. fájdalomra való!
Nekem doktornéni megmutatta, hogy fektessem hason a babát a kezemre, mert ez segít ha tényleg a pocijával van baja, nekünk ez is jó volt. Lajhár póz féleség, a baba feje a könyöködnél van, amikor hason fekszik, a te kézfejed pedig a lába között van. A hasa így az alkarodra kerül, a kicsi lábacskái meg lógnak a levegőben. Remélem el tudod képzelni, hogy hogy gondolom.
Vígasztaljon az, hogy mint minden, előbb utóbb ez is elmúlik! Nekem is hagyon hasfájós volt, mindig ölbe hordoztuk, de már 14 hónapos!
Nekünk sem az Infacol, sem pedig az Espumisan nem használt. A doki írt fel valami 100 forintos orvosi készítményt, amitől jobban érezte magát a lányunk, illetve kissé el is nyomta.
Minden peluscserénél masszírozd a pocakját, illetve fürdetés előtt olajjal. Hidd el az sokkal többet fog használni. Édesköménytea és a citromfű is jó.
Kevés olyan dolog van ami azonnal használ , minden alkalmazásnak kell ható idő.
Nagyon jó az Infacol és az Espumisan csepp is
sőt a fizikai gyógymódok ellentétes kéz -láb összeérintés ,a baba átmozgatása ,hasra fektetés stb.
Megtudom érteni a helyzeted de pici türelem.
És azért azt sem volna rossz tudni mitől fáj a babucinak a hasa esetleg ha szoptatsz nem -e ettél valami olyasmit ami görcsöt okoz neki .
Mielőbbi gyógyulást a kicsidnek
Ha szopik, akkor a saját étrendedben is nézz szét, mitől lehet. Elég sok dolog okozhat kisbabáknál hasfájást, amit Te eszel.
Sajnos ezen meg túl kell lenni, 4 hónaposan lassan abbamarad majd.
Nurofen adható ugyan 3 hónapos kortól, de az nem hasfájásra való.
Ahogy előttem is írták, arra az Espumisan csepp tökéletes.
További ajánlott fórumok:
- Melyik a leghatékonyabb hasfájásra való csepp babának?
- Kismama tippek terhesség alatti hasfájásra
- Hűtőben kell tárolni a Nurofen szirupot?
- Lehet adni a kutyának panadolt vagy nurofen szirupot?
- Nurofen lázcsillapító szirupot mennyi idős korig lehet hatékonyan használni?
- Stodal szirupot adhatok 7 hónapos babának?