Melyik a leghatékonyabb hasfájásra való csepp babának? (tudásbázis kérdés)
Nem orrolok, csak halkan megjegyzem, hogy az Infacol, Espumisan, BabyCalm, Colief (és még néhány) szintén sem gyógyszerek, a szó hagyományos értelmében. Egyik hatóanyaga nem felszívódó, a másik növényi olaj, megint másik laktáz enzimet tartalmaz hatóanyagként.
Nem kardoskodom a szoptatás mellett, de mivel nekem volt tejem, eszembe nem jutott volna tápszert adni hasfájás miatt, mert az nem gyógyszer. Nem is természetes táplálék, így szerintem nem jobb, mint a felsorolt készítmények.
Aki nem szoptat, annak viszont nagyon jól jöhet egy ilyen tápszer.
Ha a hasfájás az ok, akkor tudnék valamit, de azért sokan meg fognak orrolni rám. És még csak a nevét sem tudom! Egy ismerősöm mondta, hogy van egy új tápszer, direkt a hasfájós babáknak jó. Az ő fia is borzasztó hasfájós volt, mióta ezt a tápszert adja a babának, nyugi van.
Szerintem a védőnő meg tudja mondani a nevét, és esetleg szopival kombinálva jó lehet. És azért ez mégsem gyógyszer. Még akkor is, ha a szpotatás a legjobb.
Nekunk az infacol sz*rt sem ert, cserebe oklendezett tole a gyerekem, aztan kaptunk espumisant, az sem hatotta meg nagyn, biogaia nulla, egyedul vmikatyvasz hatott neki,amit a dokinen receptre irt fel es annyi volt rajta,hgy "gorcsoldo"
Ahham, mint utolag megtudtam, ebben vmi nyugtato is volt, de teny, hgy vmit a szajaba kellett adni,amitol lenyugodott szegenyem. Utana mar az esumisan is hatott, de amolyan placebokent hasznalt,agy a szajahoz ert a kanal,minden baja elmult:o)
Amugy, hgy " kinovi" az annyibol igaz, amg a kis belrendszereben kialakulnak az eeszteshez szukseges enzimek stb, addig megterhelo a pocaknak minden.
ha nagyon nyűgi adj neki éjjelre nurofent.:) doki javasolta, alkalmazom is.:) Semmi gondunk nincsen.:)
na vajon hányan kezdenek el köpködni, amiért fogzásra fájdalomcsillapítót adok olykor a picinek....:))) Azoknak előre bocsájtom, hogy biztos nem nőtt még bölcsesség foguk, hogy tudják milyen piszok rossz.:)
Én Infacol + BabyCalm kombinációt használtam. Nem volt tökéletes, de javított a helyzeten.
Egy időben azt hittem, egyáltalán nem használ az Infacol, és elkezdtem abbahagyatni a kisfiammal, na, akkor megtudtam, milyen, amikor nem hat.
Szóval rajtunk valamennyit segített ez a kombináció.
Ez a Colief csepp tényleg nem rossz, laktáz enzim van benne, ami segít lebontani a laktózt, ha esetleg az a gond. Minden evésnél adtuk neki, de volt este, hogy elfogyott...volt ám nemulass!
Van még a Babycalm, ami azóta jött be Magyarországra, állítólag az is jó, nem tudom...
Gripe Watert is próbáltuk, nekünk nem jött be az sem.
További ajánlott fórumok:
- A pókokat hogyan lehet a leghatékonyabban távol tartani az otthonunkból?
- Adtok(adtatok) a babának AD-vitamin cseppeket?
- Van valakinek tapasztalata babának adott Maltofer cseppről?
- Szerintetek 4 hónapos babának lehet adni hasfájásra Nurofen szirupot?
- Létezik étvágyhozó csepp vagy vitamin 5 hónapos babának?
- Béres csepp étvágytalanságra babának milyen hamar hat?