Van valakinek tapasztalata babának adott Maltofer cseppről? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nekünk koraszülöttek az ikreink(29. héten születtek). Már több mint 7 hónaposak és még mindig kapják a Maltofert, a Folksavat és a Vigantolt...
Testsúlykilonként 2 csepp. Nekem nem mondták, hogy max. 10 csepp, így az egyik 10, a másik 12 cseppet kap naponta a tápszerbe keverve...
Szia!
Én egyáltalán nem gondolok rá jószívvel,a kisfiamnak elől teljesen lebarnult tőle a foga és teljesen le is feketedett,azt mondta a doktornő erre,hogy nem mindegy,hogy mennyi ideig van a szájában....
Nos, persze, de napi 10 csepp nem sok, szerintem egy 7kg-s babának.
Erről tényleg a legjobb lnne a gyerekorvost megkérdezned.
Szerintem ez is olyan, mint a k vitamin. Tesóm dokija heti 1-et ajánlott, az enyém havi 1-et.
Bár, nem tudom, hogy adott a doki minden vizsgálat nélkül gyből vasat, biztos megvolt rá az oka. Úgyhogy ezekről ő a hiteles forrás. Szerintem. :))
Akkor nálatok valóban szükség volt rá.
Kicsit idegesít, hogy nem tudom, hogy biztosan kell-e szednie... bár a sorozatos labor sem lehet egyszerű egy ilyen pici emberke számára...
TÚl lehet adagolni!
Volt labor. féléves kontrol. Majd a szedést követően egy hónap múlva megint. majd megint, majd megint. Szedhették akármennyit, de hiába. Fél év múlva azt mondta a doki, ELÉG, egyen sok sok zöld főzeléket, epret(akkor már ehette )
Más bogyós vitamin felé fordultunk mert akkor már rágcsálhatott és így még a széklete sem volt besülve.Vas felszívódási apró probléma. Kicsit most is vérszegények de én is az vagyok szóval egyértelműen örökletes.
Nálatok a szedést megelőzte valami vizsgálat? Labor?
Mert nálunk a doki azt gondolta, ha nem eszik rendesen tuti szüksége van rá.
Mellesleg jegyzem meg, hogy a nődokim is szedetni akarta velem a várandósság alatt a vasat, utánna az összes labor azt mutatta, hogy felesleges. Úgy emlékszem mindig 20 feletti volt a vasam...
Én is meglepődtem, de nem szoktam megkérdőjelezni egy gyerekorvos véleményét. A tapasztalataitok alapjn pedig úgy látom meg kellene!!!
Köszönöm az infot, így fogok cselekedni.
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a greapfruit cseppről?
- Mi a véleményetek a Béres cseppről?Kipróbálnám étvágygerjesztőnek.
- Vénusz cseppről mi a véleményetek?
- Egyéves kisfiamnak, szinte egyik napról, a másikra elszineződött a foga! Maltofer cseppet szed, lehet ettől? Mit tegyek?
- Adott valaki Sinlacot 4 hónaposnál kisebb babának?
- Az Ambroxol köptetőt hat hónapos babának adott valaki? Tapasztalatok? Használt a babának?