Adtok(adtatok) a babának AD-vitamin cseppeket? (tudásbázis)
igen voltunk,antibiotikumos szirupot kaptunk,mostmár kezd helyre jönni az arcocskája.szombaton még katasztrofálissan nézett ki,az álla be volt vörösödve ,megdagadva,de amikor kifakadt....:(
annyit mondott a doki ez gyulladás,de hogy milyen azt nem tudni!persze nekem ez nem volt kielégitö válasz,feltettem a plé pofát és felhivtam a tengerparton nyaralo dr.nönk mobilját(elég égö volt hogy pár pattanás végett háborgatom)és ö ajnlott egy kis vérvételt,de megnyugtatott hogy a babának semmi baja,születése pillanatátol ismeri,ezek a pattansok pár napos korban is megjelentek,majd még kétszer,és ez hormonálissan van,de megigérte szol ha megérkezik és részletessen elmagyarázza.ennyi! de lényeg hogy tisztul az arca!
:(
Voltatok orvosnál? Kiderült, mi az oka a pattanásoknak?
a mi védönöink meg a hasukra csapnak (ahogy én látom)
jaj lányok tiszta ideg vagyok,a fiamon kijöttek valami nagy pattanások,dagadt,vörös,meg sárga a közepe,nagyon csunya,ráadásul az arcán,eddig négy drb. nagyon fáj neki,hozzá sem merek érni ugy ordit,egész nap a dr.nönket kerestük mire este kiderült hogy elutazott,másik orvoshoz nem szivessen viszem,nekünk ö a legjobb,de ha holnapra nem csillapodik kénytelen leszek!
fogalmam se hogy mi ez,lehet valami gyulladás!
nekünk az AD-vitamin egyben van,a baba csont fejlödésére,erösitésére szolgál és függetlenül hogy anyatejes vagy tápszeres a baba,adnunk kell neki!
az én kisfiam tápszeres és külön ki hangsulyozta a doki hogy muszály mellé adnom a cseppeket(hát ezért van bennem kétely)
de másik vitamint nem adnak mifelénk!
Nekem napi 1 csepp Vigantolt (D vitamint) mondott a védőnőm. Azt mondta, hogy ha huzamosabb ideig ennél többet kap a baba, akkor bizonyos helyeken "nem megfelelő" csontosodások alakulhatnak ki. Azt mondta, hogy addig kell minden nap adni a babának, ameddig csak anyatejet kap, mert az anyatejben nincs D vitamin. Nekünk továbbá Konakiont (K vitamint) is kell adni a babócának. Abból hetente egyszer egy ampullával. Merthogy azt sem tartalmazza az anyatej.
A kisfiam keresztanyja mondta, hogy Neki nem kellett a gyerekének adni egyiket sem, mert tápszeres volt.
A vitaminról még nem hallottam. Az mire való? És azt miért kell adni?
Nektek K vitamint nem kell adni a babának?
szia!
hála istennek nem az én babámnak lett baja töle,csak halottam hogy van aki megált a cseppekkel mert hasmenést kapott a pici és az orvos tanácsára abba hagyták,valami gyengébb szirupot kapott helyette!egy ismerösöm kisfián jelent meg a pigment flekk,elöbb csak pici folt volt majd nött,mostmár fél melkasa ugy néz ki mintha kakaoval le öntötték volna! és több hasonlo esetet hallottam!
megkérdeztem a dr.nönket akiben maximálissan megbizom,csak mosolygott hogy adhatom nyugodtan,ritkán fordul elö hogy rosszul reagál a baba.
de azért szerettem volna a ti véleményeteket is hallani!köszi mindenkinek!
Sziasztok!
Ehhez hozzá kell tenni, hogy a csecsemő nem egyenlő a gyermekkel.
Na, hogy ne ijedjünk meg :))
"Mi lehet a túlzott D3-vitamin-bevitel következménye?
Gyermekeknél 40000 NE/nap, felnőtteknél 100000 NE/nap (a napi ajánlott mennyiség 100-250-szerese) hónapokon át történő szedése vezet túladagoláshoz, ami emelkedett vérkalcium-szintben, kóros kalcium-lerakódásban, vesekárosodásban nyilvánul meg. Mint látható, D-vitamin-túladagolás is - egyes speciális esetektől eltekintve - csak a javasoltnál lényegesen nagyobb dózis bevitelével jöhet létre."
Hát minden megeshet... Minket nem ijesztgettek ezzel.
Emlékszem, én annak idején a Konakionnal voltam így, az előírthoz képes hatalmas dózist szedettek a gyerekekkel, mégis azt mondták, hogy így jó. Hát, ha így...
????
Ilyet még nem hallottam! Nem lehet így túladagolni? A D-vitamin zsírban oldódik, ha tartósan nagyobb mennyiséget adunk, nem tud kiürülni a szervezetből, és most a jó időben egyébként is termelődik.
Mi is csak eleinte felejtettük el, aztán meg volt, hogy azért ment kettő, mert össze-vissz a ficergett a legényke. De mostanábna minden este szépen megkapja, és türelmesen ki is szokta várni. :)))
Az én fiam szeptemberben lesz 1 éves, így azt hiszem, nálunk nem lesz kihagyás májusig...!
Én 2 cseppet adok, mióta beindult a fogzás, a doki tanácsára, mert így könnyebben áttörnek a fogak!?
Ha 1-2 nap kimarad nem vészes, de több nap ne maradjon ki a D-vitamin adásában!
További ajánlott fórumok:
- Ti mit adtatok a csecsemő 3-4hónapos babának enni először?Hol olvashatok erről?
- Hogyan lehet normálisan 'feltenni' a kutyákra a bolha és kullancsriasztó cseppeket?
- Használta valaki a Sab simplex cseppeket, ha igen mi a tapasztalat, és hány napig próbáljam, hogy hat-e?
- Mákos ételt mennyi idős kortól adtatok a babának? (pl. mákostészta)
- Mikortól adtatok tejpépet a babának?
- NES cseppeket ismeri valaki?