Hogyan lehet normálisan 'feltenni' a kutyákra a bolha és kullancsriasztó cseppeket? (tudásbázis)
a bolhairtó nyakörvre sok állat allergiás, ha a vegyszer huzamos ideig a nyakában van, akkor viszket neki, kihullik a szőre, begyullad a bőr stb.
(arról nem is beszélve, hogy az emberekre is jut a vegyszerből, akik a kutyához érnek, simogatják stb:S)
nyakbacseppentőst pedig ahogy alább is írták, választékot kell csinálni a kutya szőrébe a nyakánál, odacsepegtetni, aztán újabb választék kicsit feljebb, odacsepegtetni, stb.
azért kell a nyakba cseppenteni, hogy az állat ne tudja magáról lenyalogatni (de szerintem a lapocka közül sem tudja a kutya, úgyhogy oda is mehet, csak talán ott nehezebb széthajtani a szőrt... macskánál a lapocka köze már nem jó, mert az eléri)
A lapocka közé miért ne?
Most az Exspot-ot használtam, de valahogy hígabb, mint a többi..
Mi le szoktuk borotválni a nyakán egy kicsit,és oda mehet a csepp!
Az állatorvos is így csinálta.
Soha nem sikerül úgy, hogy ne kerüljön a szőrére!
Kicsi is a kutya, a szőre is erős.. Húzgálom szét a szőrt, de a lapocka közé sok a szer, folyik jobbra balra!
Nyomjam majd legközelebb végig a gerincén?
Ha szőrre is kerül nem hat?!
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?
- Hogyan tudnék újra normálisabban viszonyulni hozzá?
- Mitől van az, hogy nincs normálisan székletem, csak kb. heti egyszer? Más is van ezzel igy?
- Adtok(adtatok) a babának AD-vitamin cseppeket?
- Ki hogy kezeli azt, ha a játszótéren a nagyobb gyerekek nem hagyják játszani normálisan a kisebbet?
- 1 hónap alatt szeretnék minél több kilót lefogyni, épeszűen, normálisan. Melyik módszert ajánljátok?