Szerinted lehet négy és fél hónapos babának teát adni, ha csak szopik? (tudásbázis)
Minek neki?
Te sem teát iszol , amikor szomjas vagy. Visszahűtött forral vizet igyon!
Sziasztok!
Nekem a fiam 13 hónapos koráig, kislányom 10 hónapos koráig csak anyatejet kapott és csak is kizárólag PÍ vizet adtam nekik de csak is kizárólag a nagy hőségben.
Egy bébinek nem lehet igénye a tea ivásra, hiszen mindaddig míg a felnőtt meg nem itatja vele addig azt se tudja, hogy létezik e más az anyatejen kívül.
Úgyhogy én a helyedben anyatejen kívűl semmit sem adnék neki,csak is vizet ha nagyon muszály.
Sziasztok!
az én kislányom 1 éves, még napi szinten olyan 5-6 szor szopizik, és mellette átlagban olyan 1 liter teát iszik meg!!! (:O)
egész pici kora óta teázik, mert úgy látszik hogy erre van igénye...
a doktornéninek már mondtam, egyszer megnéztük hogy mennyit pisil , és a pisilés mennyisége teljesen egyensúlyban van a bevitt folyadék mennyiségével.
Ő egy ilyen kis "kacsa"!;)
Viszont én nem adok neki granulátum teát, hanem egész pici kora óta citromfű teát kap, illetve most egy hónapja kb már csipkebogyót is készítettem neki.
Illetve már többször próbáltuk a Pickvick Gyerekteáját is, amit szintén nagyon szeret.
Ezt ízesítjük egy pici cukorral, ugyanugy mint a kórházban kaphattak 5 % -s cukros oldatot, amit ott teának neveztek.
Miért kellene teát innia?
Vizet adjál neki, persze felforralva és visszahűtve!!
Lehet,de felesleges.Csak csökkenti a tejtermelést.
Az anyatej első része szomjoltó,utánna jön a zsírosabb éhségcsillapító tejcsi.Csak szoptatott babáknak nem kell más folyadék.Nekem mindkét manó 6hónapos koráig csak anyatejet kapott.
Sziasztok!
Igen,tegnap kipróbáltam a teát,de ma márnem adtam neki,mert elgondolkodtam,hogy mi van,ha nem kell neki utána anyira a tejcsi.És fontos az anyatej,ha tudom,persze,hogy szoptatom,és 3órahosszat mindig kibír két evés között.Akkor minek?Ja és köszi a hozzászólásokat,aranyosakvagytok,hogy lebeszéltetek róla
Szia Mimus!
Estleg nincs elég tejcsid, vagy éhesnek látod a babát? Ha valami baja van a picinek, nem a tea a megoldás szerintem. Én mindent megtennék hogy szoptathassam a kisbabámat! A barátnőm teáztatta a kislányát, eredmény: Róza most 9 hónapos és már átalussza az éjszakát, csak teázni kel fel. Mesterségesen kialakított fölösleges szokás.
Miért szeretnéd teáztatni?
Minden jót neked és Lilinek
További ajánlott fórumok:
- Milyen komoly oka lehet a babának, ha vigasztalhatatlanul sír?
- Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának?
- 4 hónapos tápszeres babának lehet adni sárgabarackot vagy csak őszit?
- Egy 8 hónapos babának miket lehet adni enni?
- Újszülött babának a pelenkatortán kívül mit lehet ajándékozni?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?