Az éjjel megmaradt tápszert reggel (7-8 óra elteltével) még oda lehet adni a babának? (tudásbázis kérdés)
Nekem is van, hogy csak délutánra fogy el a bögre tejes kávém:) JELENTEM még egyben vagyok!!!
Ne is foglalkozz az okoskodó "doki" jelöltekkel:):)
óóóó és mennyi savat fog csinálni.....
Még ha a kakaónak nem is,de a kávénak utánanézhetnél milyen bacitelep lesz benne az idő múlásával....
na de jó, hogy írtad. Én is simán megiszom az esti kávémat/kakómat reggel (azért berakom a hűtőbe), csak nem mertem leírni, hátha ezért is kapok a fejemre :)
Van, hogy reggel megcsinálom a kávémat (én nagy bögrével iszom) és egész nap hordozom magammal, végül csak délután fogy el.
Szerintem nem azzal van a gond, ha valaki előre elkészíti a tápszert és beteszi a hűtőbe, hanem azzal, hogy a baba esetleg nem issza meg az egész üveg tápszert, akkor elteszik neki későbbre.Szerintem azt már ki kellene önteni. Újramelegíteni sem szabad. De gondolom ezt Te is tudod:)
Sziasztok! Én kórházban dolgozom, és ott 24 órára előre elkészítik a tejkonyhán a tápszereket, és ezzel az ÁNTSZ-nek sosem volt kifogása. A babáknak semmi bajuk sem volt tőle. Nyugodtan odaadhatod, nem lesz semmi baja annak a tápszernek, ha hűtőbe teszed.
Persze, hogy nem azon az egy decin akarsz spórolni, de minnden nap egy deci, az már elég sok, nem?
Anyatej tárolása:
[link]
vagy:
[link]
Különben erről is megoszlanak a vélemények, láttam én is, hogy valahol 24 órát írnak. De mindegy is, itt most nem ez volt a kérdés.
Köszi a válaszokat, levontam a következtetéseket.
Azt azért hozzá tenném, hogy nem azon az 1 dl megmaradt tápon spórolok a család részére, nyilván. Csak nem akarok pazarolni. És kíváncsi voltam, hogy mások hogyan csinálják.
Sziasztok!
Szerintem az is folntos szempont, hogy beleivott-e a baba és nyál került -e a tápiba. Mert ha igen azt én nem adnám mégegyszer, de ha csak előre elkészítve van a hűtőben és mindig kicsi kiöntve belőle akkor szerintem miért ne? Igaz én mindig frissen csináltam és a maradékot imádta a kutyánk:)
Szia!:) Nálam ez anno nem volt kérdés, én bizony kiöntöttem a maradékot. A baktériumok nagyon hamar elszaporodnak a tápszerben, úgyhogy én a helyedben semmiképpen sem adnám oda a babádnak. Első a gyerkőc egészsége, annyi minden máson is lehetne spórolni.
A lefejt anyatejet maximum 24 órán keresztül szabad hűtőben tárolni, utána már fagyasztani kell...
En biztos nem adtam volna anyatejet se 3 naposat, legfeljebb ha fagyasztva volt, vegulis mi felnottek se eszunk mar meg 3 napos kajat, sot.
semmi kép nem szabad oda adni neki....
te se iszod meg az este elkészített kakaódat...
Ja még valami ugyanez a panadol meg a nurofen.Rá van irva a dobozra felbontástól 6hónapig használható.Nekem 2megbontott van szinte tele.Bementem a gyóygszertárba h megkérdezzem,dobjam e ki őket vagy vegyek újat.Erre közölte,h nyugodtan 1évig is használhatom ha nem nyitogatom,mert csak azért irják rá,h a levegőtöl elmegy a hatása.Azt mondja ő is 1évig használta a kisgyermekén.Hát én nem tudom valahogy jobban hiszek 1 gyógyszerésznek mint a szemét cégeknek akik igy veszik rá a tudatlan vásárlót,h minnél többet vegyen.A táp is ugyanez.Ha szakember mondja,hogy még jó másnap is,hűtöben tárolva akkor az jó.Ráadásul,gondolom nem 1 az orvosa kb 3-4 anyukának itt a fórumon és mind ezt irták. Ez a véleményem!
ez nem spórolás csak nem kell pazarolni,meg túlparázni..érdekes h a gyerekem 2 napos kora óta tápos és sose volt baja tőle,ja meg h a gyerekorvos is azt mondja h adjam a gyereknek nyugodtan...ja hogy a dobozon az van h kikell önteni?Na pont az ilyen fogyasztókból gazdagszanak meg a cégek amilyen te vagy!Gratula!
Nekünk azt monda a háziorvos ha hűtőben tároltuk akkor oda lehet adni.
Ha betartod a fejés és tárolás szabályait,egy normál hűtőben az anyatej 24 óráig tárolható.Fagyasztóba tán fél év.
Van már ilyen fórum!
A tápszeres dobozon szerintem fel van tüntetve,hogy ami nem fogy el,ki kell önteni.....és sosem adtam oda egyik gyerekemnek sem,spórolni nem így kell!
Nem veszem, de a gyártótól van (volt) :P
Az anyatejet (jó esetben) nem (gyártótól) veszed... ;-)
Ezért higyj inkább a gyerekorvosnak illetve a tapasztalt anyukáknak:-)Az én kislányom még mai napig estére megiszik 150ml milupát és ha meghagyja mert épp nem kell neki,berakom hűtőbe és rakok bele reggel neki kakaót és megissza.
Igazából nem is éretem, hogy pár óra alatt mi romolhatna meg benne. Még az anyatej is kibír 3 napot a hűtőben.
Igen, ez azért sejthető, hogy a gyártó szempontja az, hogy jobban fogyjon a termék :)
pont ugyanezt mondta nekem is..szó szerint
igazad van..ezt elfelejtettem irni,újra melegítettet ne rakj hűtőbe csak amit megcsináltál frissen és nem itta meg..ja és most 2éves a kislányom és soha nem fájdult meg a hasa tőle..semmi baja nem lett..orvos se javasolta volna ha nem igy lenne
Nekem a gyerekorvosunk mondta, hogy el lehet készíteni előre egy nagy adagot, amit le kell hűteni majd azonnal be a hűtőbe és azt fel lehet használni - már nem emlékszem pontosan - talán 12 órán át.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tápszert adnátok 7 hónapos, anyatejes babának?
- Mennyi folyadékra van szüksége egy 6 hónapos babának? (Még kap 2x2dl tápszert)
- Tanácsokat kérnék, 3 gyógyszertárba nem kaptam a tápszert a 10 hónapos babámnak, adtak helyette beba aktiv egyet ti adnátok a babának?
- Ha hígabbra csinálom a tápszert, hogy ne legyen szorulásos, attól görcsölhet a hasa a babának?
- 7,5 hónapos tápszeres babának hasmenése van, mit lehet neki adni enni, inni? (Nem fogadja el se a teát, se a vizet, tápszert nem kaphat.)
- 6 hónapos kortól milyen tápszert adtok a babának?