Mennyi folyadékra van szüksége egy 6 hónapos babának? (Még kap 2x2dl tápszert) (tudásbázis)
Igaz!
Aranyosak lehettek ahogy ittak a pohárból, az én fiam már 20 hónapos és nagyon édesen iszik pohárból, és utána mindig azt mondja "áááh" mintha sört inna :)))
Igaz!
Aranyosak lehettek ahogy ittak a pohárból, az én fiam már 20 hónapos és nagyon édesen iszik pohárból, és utána mindig azt mondja "áááh" mintha sört inna :)))
Nem vettem kötekedésnek, csak nem értettem, mire is írod. :)))
Bevallom, nem tudom, hogyan működik cumisüveggel, mennyire és milyen idős korától iszik belőle önállóna egy baba, mert nálunk nincs. A fiam 5 hónapos koráig kapott belőle néha lefejt anyatejet, de a lányom még sohasem találkozott vele. Ebből kifolyólag aztán nálunk a poharazás a "divat". :))
Azzal meg muszáj volt kínálgatni a gyereket, mert önállóan sokáig nem tudta megfogni anélkül, hogy ne öntse magára, beszélni meg még nem tudott, hogy kérjen. :D
semmi különös, azért írtam neked, mert azt írtad, hogy mindig kínálja meg :) mi nem kínáljuk mert mindig a keze ügyében van a teli cumisüveg
de nem kötekedésből írtam, legközelebb vigyázok majd, mert írásban könnyű félreérteni az embert.
??? Öööö, ezt most nem egészen értem, bocs! Mire írtad ezt? :)
Nálunk is mindig van kitéve a gyereknek a pohár innivaló, akkor iszik, amikor csak akar. Ezen kívül pedig rendszeresen fel is hívjuk rá a figyelmét.
Szerintem ne foglalkozz azzal, hány ml-t írnak elő! Egyébként, minél nagyobb egy gyerek, annál kevesebbet. A 6 hónaposoknál már nem 150, hanem 130 ml is elég testsúlykilogrammonként.
DE: hagyatkozz a gyerekre! Kínáld meg, ha szomjas, inni fog, ha nem akkor meg teljesen felesleges beleerőszakolni, csak azért, mert azt mondta/írta valaki, hogy x idős/súlyú gyereknek bizonyos menniységet el kell fogyasztani.
Folyadék van az ételben is, a bébiételekben pl. nagyon is sok, hisz jórészt gyümölcs és zöldség. Ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni, a napi teljes mennyiségbe az is beleszámít.
A hivatalos álláspont szerint a fiamnak naponta kb. 1,5 liter folyadékra van szüksége. Biztos vagyok benne, hogy ennek ő maximum felét issza, mint tényleges innivaló. Viszont minden nap kap levest, naponta kétszer gyümölcsöt, valamint joghurtot/kefirt egyszer.
Van és volt is minidg bőven pisis pelenka, ha pelus nélkül pisil, akkor pedig látom, hogy szép tiszta a vizelete, nem sárga, ami a szomjazásra utalna.
Szerintem inkább hagyatkozz ezekre az általános jelekre, mint holmi méricskélésre.
Jelzi vhogy, hogy szomjas? Vagy te megitatod időközönként?
Luca még evés után is épp egy-két kortyot iszik csak.
További ajánlott fórumok:
- Az éjjel megmaradt tápszert reggel (7-8 óra elteltével) még oda lehet adni a babának?
- Szüksége van a babának folyadékpótlásra szoptatás mellett? Vélemények?
- Mennyi alvásra van szüksége 7 hónapos babának?
- Milyen tápszert adnátok 7 hónapos, anyatejes babának?
- Baba(mama)kelengye - Avagy mire van szüksége a babának és a mamának?
- Egy termék nevére lenne szükségem! Ismer valaki aminosav alapú tápszert?