Szüksége van a babának folyadékpótlásra szoptatás mellett? Vélemények? (tudásbázis)
Na ezt én sem tudom!Én így nyugodt vagyok, mert a gyerekem a legjobbat kapja.
És nem sz.r köménymag/kamillateát!
Maximálisan egyetértek!!!!!!!!
Bár fogalmam sincs miért éri a szopis anyukákat ennyi támadás....
Míg kizárólag csak szopizik a baba nem kell más folyadék. Ha elkezded a hozzátápit, akkor kell minden étkezés után kínálni vizet. Akkor is elsösorban azért, hogy szokja, szeresse meg az ivást, mert sok gyerek alig iszik és ez koncentrációs és hasonló problémákhoz vezethet.
Pár hete voltam WHO-s elöadáson, ott mondták.
Gyógyteákat csak akkor szabadna inni, ha valóban szüksége van rá ( pl. fáj a hasa), mert ha gyakran issza, nem fog hatni.
A doki és a bába mondta, ha belegondolunk logikus.
van még egy tea,nem jut eszembe a neve...
a doboza az rémlik baba van rajta..pff nemtom..na az még nagyon jó!
ja most olvastam vissza..
vagyis a fórumkérdést legalul:DD anyatej az jó ha van,akkor nem kell,de majd,ha hasfájós lesz nem árt egy kis köménymagos tea neki... de azt hiszem annak is megvan adva,hogy mikortól lehet inni,nem emlékszem pontosan...vagy egy kis forralt vizet is kaphat..hisz ő sem csak eszik,iszik is..nem értek egyet azzal aki azt mondja nem kell..
Szia!
Az én lányom most hét hónapos. 4 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, aztán elkezdtük a kóstoltatást.
Viszont: még csak most kezdtünk el vizet inni, mert most járunk ott, hogy egy-két étkezést kiváltottunk.Eddig nem adtam neki vizet (igaz, próbáltam, de nem kellett neki...) gyakrabban szopiztattam.
Mindenki támadott, mégsem száradt ki/halt szomjan:) én csak magamra hallgatok ilyen témákban, mert nem érdekel ki mit tanácsol, én érzem, mi jó a gyereknek!
Az viszont tuti, hogy az anyatejnél jobbat úgysem tudsz neki adni!
Azzal vigyázz, ha itatod, kevesebbet fog szopizni...így hamarabb abba fogod hagyni, mert kevés lesz a tejed!
További ajánlott fórumok:
- Lehet hajat festetni szoptatás alatt? Nem árt a babának?
- Cumi a babának & szoptatás (segítség)
- Mennyi alvásra van szüksége 7 hónapos babának?
- Baba(mama)kelengye - Avagy mire van szüksége a babának és a mamának?
- Mennyi folyadékra van szüksége egy 6 hónapos babának? (Még kap 2x2dl tápszert)
- Bp. I. sz. szülészet Baross u. - Lista a babának-mamának szükséges dolgokról