Milyen beutalót kérjek a házi orvostól ha aranyér műtétet szeretnék? (tudásbázis)
Ne haragudj, de véleményem szerint egészen más.
Te egy adott szakemberhez kérsz, ami nem egyenlő a műtéttel, amit a te általad jónak látott proktológus majd megítél.
FI pedig nem szakembert keres, hanem műtétet.
Lehet FI-nek is először egy jó szakembert kellene keresnie és nem műtétre beutalót öndiagnosztikára támaszkodva.
Mert az ajánlás és egy beutaló kérése között óriási különbség van. S ahogyan írod is Anonimnál nem ez a helyzet.
Mások ahogyan írták, ne a beteg döntse már el, hogy milyen készítményre, milyen beutalóra van szüksége.
Annál is inkább, mert a mai orvosprotokoll miatt egy orvos sem szeretne egy pert a nyakába, ha csak bemondásra ad beutalót, főleg műtétre.
Tehát röviden, mert a te eseted egészen más, mint FI.
Ezt most miért mondod így?
Én ajánlás alapján tudtam melyik orvoshoz akarok menni (gondolom Anonim nem ismer ilyent), kértem is beutalót a háziorvosomtól, és kaptam is. Sajnos a tünetek egy laikus számára is egyértelműek. Kell is a műtét, nem tévedtem.
Sajnos ez most a covid miatt valószínűleg tolódik.
Amúgy ha kell műtét, na nem, az a biztos, ha egy proktológus megvizsgálja.
Amúgy az orvoskeresés is nagy "divat", gasztro rendelésen azt mondta a főorvosnő, hogy "keressen egy sebészt epehólyag eltávolítására". Mondjuk nem kerestem, és nem is lett eltávolítva.
Semmilyet!
Lehet még műtétre szükséged nincsen!
Vannak nagyon jó készítmények, melyeket egy házi orvos praxisban felír és a műtétet megúsztad.
Ha mindenképpen műtétet szeretnél ne háziorvoshoz menj, hanem tegyél le egy nagyobb összeget egy magánklinikán és akkor diktálhatod a beutalók vonalkódját...
További ajánlott fórumok:
- Miért nem lehet egy éven belül kétszer kérni a háziorvostól beutalót teljes vérkép laborra?
- Házi- vagy szakorvostól kell beutalót kérni allergia vizsgálatra?
- Milyen beutalót kérjek a házi orvostól?
- Mammográfiára háziorvostól kérjek beutalót, ha félévente kell járnom kontroll vizsgálatra?
- Külső aranyeret műtetett meg már valaki?
- A háziorvostól lehet kérni beutalót endokrinológushoz?