Mikorra várható az első fogacska? Milyen előzményei vannak? (tudásbázis)
szia!
Ha nyáladzik, rágja az öklét, hígabb a széklete és kipirosodik a popsija tőle, ha meg van duzzadva az ínye, esetleg hőemelkedése van, nyugtalanabb, sírósabb ez mind lehet a fogzás miatt. Ezek sajnos nem jelentik azt, hogy mindjárt ki is bújik a fogacska, csak azt, hogy elindult.
Nézesd meg védőnővel, v. gyerekorvossal! Az ínyén lehet látni esetleg a duzzanatot, ha tényleg a fogak a ludasak! De neki már akkor is fájhat, amikor még semmi nem látszik, mert az ínyében mélyen mozgolódhatnak a fogcsírák.
Amúgy könnyen elképzelhető, h beindult nála a fogzás! Az én kisfiamnak is 2 hónaposan mondta a védőnő, h látszanak a duzzanatok...
De ettől függetlenül még hónapok is telhetnek el, mire kibújik ténylegesen...
A nagylányomnak 7 hónaposan bújt ki az első foga. Semmilyen előzménye és következménye nem volt.
Ikerlányaim hétfőn voltak 1 évesek. Annának 3 hete jött ki az első foga felül, majd másnap egy alul. Sárinak tegnap bújt ki az első foga felül. 6 hónapos koruk óta szenvedünk a fogzással. Duzzadt íny, nyálzás, nyűgösség, éjjeli nem alvás.
Az én kislányom első foga 4,5 hónaposan bújt ki, rá két hétre a másik is követte. Előtte sokat folyt a nyála.
A fiam első foga 6 hósan jött ki, és a párja szintén rá 2 hétre. 1 évesen 8 foga volt (alul és felül is 4-4).
Szia!
Nem, a Dologél nem homeopátiás szer, gyógyszertárban kapható. Nagyon jó!
Nekem a kisfiam 8,5 hónapos és még egy foga sincs.
4 hónapos kora óta kínlódik a fogával,de még mindig semmi:(
sziasztok
nekem két kisfaim van
nagyobbiknak az alsó két foga bújt ki először 7 hónaposan, aztán felül egyszerre 4, 10 hónaposan.
A picinek 4 hónaposan bújt ki az alsó kettő, aztán szintén egyszerre felül 4, 11 hónaposan. Mindkettő nagyon nyügös volt fogzáskor. A Viburcol kúp szerintem is jó, de a Dentinox gél nekünk nem vált be egyik gyereknél sem. Panadol Baby is jó, meg a gyógyszertári lötty is.
Nagyon fura, amit írtál. A kislányom pár nap múlva lesz 10 hónapos, még nincs egy foga sem, de a fogzási fájdalom már 3 hónapos kora óta viszatér rendszeresen. Nagyon kínlódik (és mi is). Én is homeopátiás szereket adtam neki. A Chamomilla mindig elálmosítja, szinte teljesen "kiüti". Amióta állni tud, nem is adom neki, mert észrevettem, hogy széedeleg tőle és elesik.
A Viburcol kúp jó és hatásos nemcsak a fogzásra, de lázra is.
Dentinox csak akkor vált be nálunk, ha az ínye duzzadt is.
A Dologélt nem ismerem. Az is homeopátiás szer?
Sziasztok!
Nekünk a fiam 4 hó kora óta nyáladzik, rág mindent.
Kb 2 hete már nagyon duzzadt, fehér az ínye, és sokszor ok nélkül fájdalmasan felsíkit. Amúgy 9 hós, és most jönnek az első fogak. Amúgy más tünet nincs,
Nekünk a DEntinox nem vált be, én Dologélt használok. Amikor meg éjszaka is óránként felír, Norofent, ezt 4-5 napig lehet folyamatosan adni, de ez már a cégső megoldás-
A viburcol kúpot javasolják, mint homeopátiás szer a Chamomilla mellett, de én nem merem neki adni, mert a Chamomillától nagyon éber lett, hajnalban több mint két órát fent volt és játszani akart. Több ismerősőm a Chamomill használata során ugyanezt tapasztalta.
Nálunk épp aktuális:
nyáladzás kb. 5 hete megy,a minden rágcsálása kb. 4 hete,ujjszopás-rágás 3 hete.3-4 napja élesen,sikítva fölsír ok nélkül.Tépi a cicit,rá is harap néha.Nagyon mosolygós,"jó" baba volt,eléggé föltűnő ez a változás.
Nekem mindhárom gyermekemnél már három hónaposan voltak fogzásra utaló jelek:nyáladzás,kis öklük harapdálása,játékok rágcsálása,mégis hónapok teltek el (kb.6-7 hónaposan) az első egy-két foguk.De legkisebbnél majdnem 8 hónaposan.Aztán szinte folyamatosan,ketteséveel bújtak elő a fogai.(Nála már rég befejeződött a fogzás,mivel három és fél éves.)
Nekem a Dentinox nevű folyadék vált be,amit kifejezetten erre ajánlottak.Naponta néhányszor be kellett vele dörzsölni a kicsi ínyét,ami kellemes ízű,és természetes anyagokból készül,állítólag meg szünteti a fájdalmat,talán picit elérzésteleníti.
Van olyan rágóka,ami folyadékkal van teli,fagyasztóba kell tenni,és a babának hűti az ínyét,ha rágcsálja,illetve a (megmosott)ujjunkkal is megmasszírozhatjuk az ínyüket.
A legrosszabb a fogzás befejezése előtti időszak volt,amikor a hátsó rágófogak bújtak ki.
További ajánlott fórumok:
- Adóvisszatérítés mikorra várható?
- Akik voltak már tesztíráson (Auchan, Cora, Tesco..stb) kb. mikorra várható, vagy nem várható, hogy visszahívnak?
- 1O kg fölösleggel és heti 3 edzéssel kb. mikorra várható (és milyen) eredmény?
- Mikorra várhatom a GYES-t?
- Meg tudná valaki mondani, hogy a hasfalon keresztül történő Down-szűrésnek mikorra várható az eredménye? És mennyire biztos?
- Ha Takarékszövetkezeti számláról egy másik Takarékszövetkezeti számlára utalok, akkor mikorra várható, hogy az illető megkapja a pénzt?