Meg tudná valaki mondani, hogy a hasfalon keresztül történő Down-szűrésnek mikorra várható az eredménye? És mennyire biztos? (tudásbázis)
Sziasztok!
A héten voltam amnio-n, szóval közeli az élmény.
Nekem kb. 3-4 hetet mondtak az eredményre, de lehet az Istenhegyi klinikán is csináltatni hasonlót(ott a lepényből vesznek mintát) 65000 Ft-ért, és 1 hét múlva ott az eredmény. A pontossága kb. 1 az 1000 -hez ( 99,9 %), nagyjából, mint a fogamzásgátló tablettának:).
Azt tudni kell, hogy önmagában egy vizsgálat se ad pontos eredményt és tök normál értékekkel is születhet beteg baba és fordítva.
Nekem azért kellet mennem, mert a 13. héten ( 12 hét 6 nap) a nyaki redő 2,2 mm volt, de a szonográfus annyit dumált a kombinált tesztről, hogy az áráért elmentem dr. Bátorfi Józsefhez az Istenhegyi Klinikára, aki 1 héttel később (papíron már 14 hetesen, UH alapján 13 hét 3 nap) 3,6 mm nyaki redő értéket mért, és javasolta, hogy nézzük meg a kromoszómákat.
Maga a vizsgálat nem fájt egyáltalán, mégis úgy remegtem, mint a nyárfalevél.
Én azt javaslom, ilyen vérvizsgálatos izékre ne adjon pénzt, mert NEM SZŰRŐVZSGÁLAT! 1:10000-hez esélynél is lehet épp ő az az 1.
Örömhír!!!
Minden rendben aaaaaa kislánnyal! :D
Nekem nem volt kombinált teszt, a korom miatt javasolták az amniocentézist. Én 35 voltam, magas volt a hármas triszómia kockázatom a korom miatt.
Az első genetikus azonnal a vizsgálat mellett érvelt, a második, a vizsgálat előtt közvetlenül már az én felelősségemre bízta. Nem bántam meg, sokkal nyugodtabban viseltem így a terhességet!
Előtte néhány órával vegyen be a barátnőd 2 magne-b6-ot, utána szintén, és igyon sok folyadékot! Néhány napig kímélje magát, ne emeljen, stb. De biztosan nem lesz semmi baj!
Megkérdezhetem,hogy esetleg neked is rossz lett a vérvizsgálat és azért mentél magzatvízvizsgálatra?
Ő alapra nem akarta ezt a vizsgálatot elvégeztetni a magas vetélési kockázat miatt. De mostmár ezek után kötelező.
Az még semmit sem jelent, hogy a kombinált vérvizsgálat eredménye rossz lett! Biztosat csak az amniocentézis mutat.
Fel lehet hívni hamarabb is a labort, nekem meg is mondták bő két hét után az eredményt, és a baba nemét is. :)