Mikor mondjuk valakire azt, hogy anyakomplexusa van? (tudásbázis)
Jaj, hát ne mérgelődj már!
Még a válaszok csak-csak, itt inkább az a probléma, hogy a kérdező annyira bizonytalan, hogy még ha ő maga utánanéz is, kell egy közvéleménykutatás ahhoz, hogy magára nézve elfogadja vagy elvesse az alapkérdést.
Egyik sem jó válasz. Olvassatok egy kis pszichológiát, ne a gyakori kérdéseket. Banyek.
Az a baj, hogy ezekkel a szavakkal manapság úgy dobálóztok, mintha tudnátok mit jelent. Pedig közel sem azt, mint amit a köznyelv mindenkire rásüt anélkül, hogy gondolkodna. Nézzetek utána legalább. ;)
Én ezt nem anyakomplexusnak mondanám, hanem önértékeli zavarnak, nagyfokú kisebbségi érzéssel.
Gondolom ezek a pasik abban bíznak, hogy a náluk akár anyányi idővel idősebb nők majd tapintatosabbak lesznek velük, nem nevetik ki őket, gondoskodóbbak, tutujgatóbbak.
Nem vagyok szakértő, úgyhogy nem ismerem a szó jelentését szakmai szempontból, ha egyáltalán létezik ez hivatalosan.
A saját véleményem szerint, nem az számít, hogy hány év korkülönbség van két ember között, hanem a kapcsolat milyensége, a két fél egymáshoz viszonyulása.
Sok más oka is lehet, ha valaki csak és kizárólag a tőle "jóval" idősebbekhez vonzódik. Szintén magánvélemény, de szerintem ez mindenképp problémás.
Azzal nincs gond, ha az idősebbek között is találsz vonzó nőt, de ha csak ott, akkor annak oka van.
Nem az évek szerint megy ez. De tudod mit, ne foglalkozz ezzel.
Sok nőnek van pl. apakomplexusa.
Inkább később gáz, ha együtt öregednek, amikor a férfi jóvágású ötvenes esetleg, akkor a kedvese már látványosan öregnek is kinézhet, ha éppen úgy adták a gének. De ez fordítva is lehet, hogy a férfin látszik meg jobban a kor, a nőn sokkal kevésbé, és ekkor a külvilág számára kiegyenlítődött a dolog.
Mert az egész csak a külvilág és a szokások dolga, ha a kapcsolat egyébként harmonikus.