Miért jó házasnak lenni? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért jó házasnak lenni?
és esküvővel is járhatsz gyűrű nélkül:) nekünk volt esküvőnk, de gyűrűnk nincs (ill van eltéve, nem hordjuk... csak a ceremónián volt rajtunk össze)
de én ismerek még házaspárt aki nemm hordja, sokéve boldogan.. meg ismerek áélettársakat, akik hordanak, sokéve boldogan...
a gyűrű az csak egy ékszer:D szeritnem.. én nem szeretem az ékszereket, férjem se, nem is hordjuk:D
Azt hiszem engem is valami ilyesmi motivált, amikor a férjemmel egymáshoz kötöttük az életünket. Nagyon akartok akkor, s nem bántuk meg ma sem. Nem a tradíció miatt, nem családi nyomásra történt, mi akartuk így.
A többiekkel is egyetértek, hogy valóban ez sem kötelez egy életre.
Nem a papíron múlik hogy egy házasság jó vagy nem.
Lehetsz boldog papír nélkül is.
A tisztelet és a szeretet ami össze köt két embert.
A szerelmet meg szabad pecsételni papíron is.
Miért jó házasnak lenni? Én visszakérdezek, miért félnek a házasságtól az ellenzői? Negyvenegy év házassággal a hátam mögött, még mindíg életem legjobb döntésének tartom, hogy tizenhét évesen hozzámentem a szerelmemhez. A közösen megélt évek, az örömök és gondok, a gyerekeink világrajötte, felnevelése tették teljessé az életünket. A gyerekeink is megházasodtak -ezt valamiért ők is fontosnak érezték-, sorra érkeznek az unokák. Ez az én életem, ez az én világom. Igy vagyok boldog. Negyvenegy év után is szeretjük egymás társaságát, féltjük, óvjuk egymást. Jó szeretni és jó szeretve lenni.
A cikkirónak gratulálok a bátorságához, hogy ezt a sokakat megosztó témát felvetette. Sikeres, boldog házasságot kívánok neki.
HMMM INKÀBB elöször sokàig együtt ölni papir nélkül,mint gyors hàzassàg,és gyors vàlàs.
Ritkàn hallom hogy jo hàzasàgban élni,persze én is vàgyom a gyürüre...............meg a névre,de szerintem ma màr hàzassàg nélkül jobban megvannak az emberek együtt
Jó tartozni hozzá. Jó a nevét és a tőle kapott gyűrűt viselni. Jó kimondani, hogy ő a férjem.
Vannak jó és vannak rossz házasságok. Az enyém jó, és ezért hálát adok.
Nehéz megfogalmazni.
DE az életemben eddíg a legjobb, legértékesebb dolog a házasság.
A puszta szavakon túlmutató értéke van...
semmi értelme ...
Ha előről kezdeném sosem mennék férjhez..
Néha nehezebb megfogalmazi, mitől olyan jó; mint megélni.
De jó, ez kétségtelen.
Semmire nem jó a házasság, sokkal többe nézem, az élettársi kapcsolatot. Alapból utálom a kötöttséget!! Max eljegyzés, de semmi több az is csak akkor ha a pasim nagyon ragaszkodik hozzá! Én sosem erőszakolnák ilyesmit, még akkor sem ha közös gyerek születne a kapcsolatból!!
Sok kis éretlen fiatal észnélkül pár hónapi ismeretség után belemennek egy rövid életű házasságba a szülők rovására. Van értelme? Csak azért, hogy xy-né legyen a neve?? Aztán jön a válási procedúra, mert a 90%-a a hirtelen házasságnak válással végződik.