Miért jó az arcpakolásra az uborka? (tudásbázis)
hűsít, pórusösszehúzó
Az uborka híres arctisztító, bőrfrissítő hatásáról, nyugtatja és puhítja az arc érzékeny bőrét, s emellett gátolja a pórusok eltömődését. Még a legérzékenyebb bőrt sem teszi ki irritációnak, ezért bárki kipróbálhatja ezt az egyszerű pakolást:
2, 5 centiméternyi uborkadarab
1 csepp rozmaring-illóolaj
1 tojásfehérje
Az uborkát hámozás után botmixerrel pépesítjük, majd hozzácseppentjük az illóolajat, s az elegyet a kemény habbá vert fehérjemasszába forgatjuk. A maszkot óvatosan felvisszük az arc bőrére: gondosan kihagyva a szem és a száj környékét. Negyedóra elteltével egy tiszta megnedvesített, puha frottírtörölközővel távolítsuk el! Az uborka csodálatosan puhává, a rozmaring illatossá, a tojásfehérje pedig fantasztikusan feszessé teszi a bőrt!
Milliót találsz még amihez nem kell illóolaj. :)
Ha ezt tudtam volna akkor nem fűnyíróval irtottam volna a foci pálya méretű területen, hanem szárítottam volna és főztem volna.
(A máktea hatásait ismerem.) ;-)
"Gyermekláncfű mint te!?"-Ezt írtad...:))) De igen,azt hiszem,kissé megártott...:))
Igen,a gyermekláncfű teáról azt írja Mária Treben aki egy szörnyűségesen okos füves vászon cseléd,hogy kimondottam jó pati ellen!!!!!!!!
Nem te, hanem tea...
Azt hiszem megártott a meleg. x)
Eleinte kicsit rosszabbodik a helyzet, mert elkezd tisztulni az arc is a pórusokon át, de aztán fokozatosan javul.
Az uborkát ajánlják mitteszerek ellen is.
Elmegy a szőke az áruházba és vesz 2 kg uborkát.
Aztán visz magával még egy kosarat, és rakosgatja az uborkát egyik kosárból a másikba többször egymás után. Már nem bírja a biztonsági őr nézni és megkérdezi: - Hölgyem, miért rakosgatja az uborkákat egyik kosárból a másikba?? - Azért, mert azt mondták, hogy jót tesz az uborkapakolás a bőrömnek!
Csalán teát nem hiszem..
Amióta issza csak több van.
Gyermekláncfű mint te!?
nem úgy kellett volna kiírni,hogy miért jó az uborka arcpakolásra?..)))
hidratál..
Szóval az uborka külsőleg alkalmazva:
Tisztít, hidratál, feszesít!?
Bocsi: Miért jó az UBORKA ARC pakolásra!?
(Asszony csemege dumált közbe.)
Az uborka jó arcpakolásra.....
Tisztít, feszesít.
További ajánlott fórumok:
- Bevált házi arcpakolás receptek
- Házilag elkészíthető arcpakolások, szépészeti- és ápolószerek
- Ötletet szeretnék, hogy csináljak élesztőből arcpakolást?
- Pattanásos bőrre tud valaki arcpakolást?
- Ki milyen házi arcpakolást használ ráncosodás ellen? Szőlőmagkivonatról vélemény?
- Ajánlanátok nekem gyulladáscsökkentő arcpakolást?