Miért jár együtt egy baba születés a szegénység felvállalásával? (beszélgetés)
Sziasztok!
Jár még erre valaki?Én még csak most találtalak titeket.
Hogy is van ez? Hála Ágicának engem abba "kényszerített bele", hogy szűljek mégegyet. Ugyanis tavaly még így tudtam megtartani a kórházban a hylem ahol határozatlan idejű szerződésem van. Nekem nem az a gondom, hogy egy gyerek mennyit hoz a konyhára.
Mikor az elsőt vártuk albérletben laktunk, férjem egyetemista volt én voltam a kereső és mégis bevállaltuk. Nem az volt a fontos ezzel szegnyéek leszünk-e vagy sem.
Szóval szerintem sem ezen múlik bogyó.
Azért egy jól fizető állásból elmenni gyedre, még nem igazán jelenti a szegénység felvállalását. Nagyon szomorú dolog, hogy ma a nők többségének az anyagi oldalt kell nézni.
Én pl. valóban a szegénységet vállaltam fel, mikor a pici mellett döntöttem. Talán még most is így tennék. Ruhákat azóta csak a turiból veszünk, de még ott is ritkán. Próbálok olcsó ételeket főzni. A gyümölcsökről lemondunk. Sehová nem megyünk, ami plussz kiadással jár. Viszont annál nagyobb boldogságot nem tudok elképzelni, ahogy a fiam rámnevet. Akkor még azt is elfelejtem, hogy nincs melegvíz, mert kikapcsolták a gázt is.
Szia! A szülés után a TGYÁS 6 hónapig jár, az tulajdonképpen a teljes fizetésed. A GYED-et a baba két éves koráig kapod, ez a fizud 70%-a, de maximum 98 ezer - ebben nem vagyok biztos, de kilencven-valamennyi, az tuti. A GYES már valóban kevés, írta előttem valaki, hogy mennyi, de amellett már dolgozhatsz is , azt hiszem, félállásban. Vagy visszamégy teljesen, ha van hová tenni a picit.
Azt gondolom, egy kisbaba mindig ajándék és nem szabad anyagi dolgoktól függővé tenni. Valahogy biztosan megoldjátok, de hadd jöjjön az a picur, a világ legszebb dolga, hidd el.
Sok sikert!:-)
nert kevés a bejövő pénz.
én is dolgoztam .. de épp a gyed kikerülése miatt 6 havonta kaptunk szerződést.. de megtudtam volna szerezni.. 24 napon múlt... ezért most sima gyest kapok.. hát nem mindegy sajnos.. de nincs mit tenni, be kell osztani!
Nagyon szépen köszönöm!
Hááát nem viszik túlzásba, ez igen kevés :(
Nagyon vágyódunk egy pici baba utánn, de akár hogyan osztunk szorzunk, elég elkeserítő a helyzet.
Jó munkahelyem van és az én fizetésem több mint a páromé! Ha kiesne az enyém az rendessen földhöz vágna bennünket.:(
2008-ban mennyi a GYED és a GYES?
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdődik a szegénység?
- Nem tudok kitörni a szegénységből. Hiába tanultam, hiába...
- A szegénység megöli a szerelmet?
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?
- Mikor lehet felvállalni egy új kapcsolatot?
- Mit vegyek páromnak 25. születésnapjára? 5,5 éve vagyunk együtt