Miért eszik a magyar kevés halat? (beszélgetés)
Én imádom a halat.
De nem amit a boltban lehet venni azt a szemetet, hanem a frisset.
Ponty,harcsa,csuka,pisztráng bármikor jöhet :D
Én is :) Keményen nekiveselkedtem, hogymostaztán tényleg, de tényleg megeszem, hát megettem fél kiló kenyeret, de a hal csak lesett a tányéron.
Fujjj. Inkább nem eszek semmit.
Én azért mert ki nem állhatom a halszagot meg a halízt. Én még a mirelit halrudakon is megérzem, pedig azok csak részben állnak halból.
Többször neki futottam már a halevésnek, mert, hogy az egészséges, de szó szerint kifordul a számból, ahogy megérzem az ízét.
Maradok a kapszulás megoldásnál. Nem az igazi, de nem tudok jobb megoldást.
Illetve nem is inkább recept nincs, hanem nem része a konyhakultúránknak a halak elkészítése, nem épült úgy be, mint a csirke és sertés ételek.
Ahogyan marhahússal sem tudunk igazán jól bánni, úgy a halakkal sem.
Azért eszünk kevés halat, mert nincs jóízű hal - a tenyésztett tavi halak zsírosak, rossz ízűek -, nem tudjuk jól elkészíteni, mert nincsenek jó recepjeink.
Ami meg ehető, az bazi drága.
Hát ha azt nézzük valóban nem egy olcsó mulatság!
Majd 400 ft-os benzinár,a napijegy sem olcsó,sőt nem is lehet mindig elhozni a halat,mert néhol meg kell venni,ha kifogod,és nem dobod vissza!
Mondjuk hosszútávon biztosan megéri, de szerintem haszon szempontjából csak akkor, ha valóban víz közelben él az ember. Addig meg talán csak viszi a pénzt. De hobbinak meg élménynek biztos nagyon jó.
Köszi:D
Az is igaz!Sajnos nem olcsók a jó pecabotok,meg az ahhoz szükséges dolgok!Na,ha legközelebb nem akasztja ki magát a pontyom a horogból,küldök Neked! :)))
(most tanulok) :DDDD
El kell menni horgászni! :))
Tudod milyen frankón kikapcsol?Én imádok menni,sokszor voltam már,éjjelin is nyáron!Hatalmas élmény! :)))
nem tudom, a környezetemben se sokan esznek.
off: én például soha nem tudnék halat enni, nekem undorító, el se tudom képzelni, mint ételt..:S de ez csak én vagyok, másnak biztos finom.
Dehogynem lehet tőle jóllakni.
Mi igyekszünk hetente egyszer azért enni valamilyen halat, de tavi édesvizieket nem szoktunk.
További ajánlott fórumok:
- Ajánlanátok kevésbé felkapott, szép fekvésű magyar falvat, ahol esetleg tó is van?
- Hol lehet nem Magyarországon kevés pénzből egy darabig minimum elélni?
- 3, 5 éves lányom nagyon keveset eszik. Van valakinek ötlete? Esetleg másnál is előfordult ez?
- Vállalkozás, ami nyugaton van, de Magyarországon nincs vagy kevés van
- Értelemes magyar szavak betűiből, mindig eggyel több új betűvel, vagy kevesebb régi betűvel, és +/-1 betűvel új magyar szót alkossunk!
- Párom egész nap nem eszik és mégse fogy. Hogy magyarázzam meg neki, hogy ez nem jó?