Miért esik össze a piskóta? (tudásbázis)
A sütő ne legyen forró, csak előmelegített.(cca 150-180C)Mikor belerakod, akkor is jó, ha rögtön lejjebb veszed a hőfokot.
12 kanál liszt, 6 kanál cukor, 3 tojás egyenként belekeverve.
A tojást mindig külön adom hozzá, fehérjét külön kiverem.
Robotgép a végén kizárva!!!!
az én receptem szerint soha nem esik össze:
amennyi tojás, annyiszor 5 dkg cukor,
amennyi tojás, annyiszor 4 dkg liszt,
sütőpor, víz.
Kettéveszem a tojásokat, a fehérjébe teszek annyi evőkanálnyi vizet, amennyi a tojás, ezt felverem, miközben hozzáadom a kimért cukrot, utána pedig a tojások sárgáját. A kimért lisztbe beleteszem az egy tasak sütőport, majd FAKANÁLLAL kevergetve hozzáadom a felvert tojáshabhoz.
Muszáj fakanállal, mert ha géppel adod hozzá a lisztet, akkor össze fog esni sütéskor a tészta. Ezt már tapasztaltam, sajnos.
Összekeverem FAKANÁLLAL a tésztát és tepsibe rakom. Nem kell állandóan nyitogatni a sütőajtót, elég, ha egyszer megnézed, és szúrhatsz bele kést is, nem fog összeesni a tészta.
Remélem, tudtam segíteni.
A sütő forró legyen, amikor beteszed.Majd 10 perc múlva mérsékeld a hőfokot.Ha lekapcsolod a sütőt, még ne vedd ki azonnal, pár percig hagyd benne.
Esetleg nem jó az összetétel.
Ahány tojás, annyi ek liszt és annyi ek kristálycukor.Sütőpor.
Én együtt verem robotgéppel az egész tojást a cukorral, jó habosra.A sütőporos lisztet kanalanként adom hozzá.
Nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.
A tepsi oldalát nem kell belisztezni.
További ajánlott fórumok:
- Társasági összejöveteleken az emberek a WC-t miért úgy keresik és nevezik hogy mosdó?
- Miért esik össze a piskótám?
- Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből?
- Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el?
- Miért esik össze a piskótám sütés közben?
- Miért esett össze a sütőből kivéve a zabkorpás piskótám?