Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el? fórum

Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el? (tudásbázis)


1 2
2010. ápr. 1. 17:33
Ezeket tippeket ki fogom próbálni, most már sikerülnie kell!!
40. SarahMina (válaszként erre: 36. - 7c1de072c3)
2010. ápr. 1. 17:32
aham, tényleg.
39. 7c1de072c3 (válaszként erre: 38. - B2076ec79b)
2010. ápr. 1. 16:59
te mázlista!!!!
2010. ápr. 1. 16:36

Nem olvastam végig, így ha valaki már ezt írta, elnézést.

A legtutibb trükk, hogy ahogy kiveszed a sütőből, azonnal fejjel lefelé borítod egy ugyanakkora tálcára vagy valamire és úgy hagyod amíg ki nem hűl. Így nem tud összesni, én is így szoktam :) A páromtól tanultam, ő meg cukrász :))

2010. ápr. 1. 15:48
:-)))
2010. ápr. 1. 15:48
mért, nem? a piskóta megfázik, ha a meleg sütöböl kiteszed hirtelen a neki hideg konyhába, és összekucorodik...
35. SarahMina (válaszként erre: 33. - 7c1de072c3)
2010. ápr. 1. 15:41
A tészta? :-))
34. SarahMina (válaszként erre: 32. - Vica26)
2010. ápr. 1. 15:41
Köszi! :*
2010. ápr. 1. 15:38
megfázott
32. Vica26 (válaszként erre: 31. - SarahMina)
2010. ápr. 1. 15:32

Jó sütögetést!:)

Pusssz!

31. SarahMina (válaszként erre: 30. - Vica26)
2010. ápr. 1. 15:32

:-DD


Köszönöm a válaszokat lányok!

30. Vica26 (válaszként erre: 29. - SarahMina)
2010. ápr. 1. 15:31
Naná!!! Vagy a sütő, vagy az élesztő, vagy a.....akármi!!!:DDD
29. SarahMina (válaszként erre: 27. - Vica26)
2010. ápr. 1. 15:30

Én is gondolta rá, h a sütőforma a hibás..


Én biztos nem. :D

28. Vica26 (válaszként erre: 26. - SarahMina)
2010. ápr. 1. 15:30
Köszi! Akkor kölcsönösen lefigyeltük a porontyokat.:)))
27. Vica26
2010. ápr. 1. 15:29

Jaa, és én a sütőm aljába terítek egy réteg alufóliát, mert különben nagyon éget. Az alja teteje megégne, a belseje meg nem. De alufóliával működik a dolog.

Meg a tepsin is sok múlik. Nekem egy van, amiben minden sikerül, a többi sz@r.

26. SarahMina (válaszként erre: 22. - Vica26)
2010. ápr. 1. 15:28

Akárcsak a tiéd! ;))


Én is pont őt skubiztam. :))

25. SarahMina (válaszként erre: 21. - C95c921ae7)
2010. ápr. 1. 15:27
okés! erre sem gondoltam..
2010. ápr. 1. 15:27
idő kell h átsüljön. akartam írni.
23. SarahMina (válaszként erre: 19. - Fdóri)
2010. ápr. 1. 15:26

Igen, és itt jön képbe az, h túl gyorsan sült a teteje nem bírta, viszont a belsejének kevés volt..

A kuglóf sütők elég mélyek, idő kell h át.

22. Vica26 (válaszként erre: 20. - SarahMina)
2010. ápr. 1. 15:26

Aranyos a kisfiad!!!:)


A próbatűs megoldás is jó, én is mindig megszúrom a tésztát. Ha már nem ragacsos, akkor jó!

2010. ápr. 1. 15:26
Én még annyit tennék, hozzá, hogy ne vedd ki rögtön. Csak nyisd ki a sütőajtót, ha már langyos akkor vedd ki.
2010. ápr. 1. 15:25
Köszönöm! :-)
19. fdóri
2010. ápr. 1. 15:25

Szia!


Szerintem csak simán nem vártad meg hogy megsüljön. Mielőtt kiveszed, nézd meg próbatűvel:)

Én is szoktam néha így járni.

18. SarahMina (válaszként erre: 16. - Vica26)
2010. ápr. 1. 15:25
Aham, ok.
17. SarahMina (válaszként erre: 15. - Vica26)
2010. ápr. 1. 15:24

:-DD

Ez jó ötlet!

16. Vica26 (válaszként erre: 14. - SarahMina)
2010. ápr. 1. 15:24

Csak a kenyérsütőben használok instant élesztőt.

A tésztánál a hozzávalók szobahőmérsékletűek voltak? A tejet sem árt kicsit meglangyosítani, amit a tésztába teszel.

15. Vica26 (válaszként erre: 13. - SarahMina)
2010. ápr. 1. 15:23

Nekem nem elektromos a sütőm, így a hőfokokhoz nem értek.

De talán ott is úgy kell, hogy először magasabb hőfokon, aztán lejjebb venni, hogy ne hirtelen süljön meg a kérge, mert akkor maradhat a belseje sületlen.

Talán nem beszélek sületlenségeket.:DDD

2010. ápr. 1. 15:23

Az aranygaluskánál meg tuti az élesztős részt basztam el vagy a dagasztásnál.

Instant élesztőt próbáltatok már? De most kibaszok a világgal, berakom a kenyérsütőbe keleszteni-dagasztani. És asszem az isntant élesztővel próbálkozom.

2010. ápr. 1. 15:21

:-))

Nem nyitogattam.

Hát 150 fokra tettem előmelegítve most a kuglófot, ezen nem változtattam.


Tiszta béna vagyok. :\


Még arra gondoltam h azért esett össze mert nem sült meg. De mér nem sült meg? :D A teteje-alja megégett a közepe meg, ehh...

12. 2104cc91e8 (válaszként erre: 10. - 2104cc91e8)
2010. ápr. 1. 15:20

Úgy értem: előmelegített vagy hideg sütőbe???


(Én fiatalasszony koromban jártam így vagy háromszor, mire valaki megmondta, hogy elő kell melegíteni☺☺☺)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook