Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el? (tudásbázis)
Nem olvastam végig, így ha valaki már ezt írta, elnézést.
A legtutibb trükk, hogy ahogy kiveszed a sütőből, azonnal fejjel lefelé borítod egy ugyanakkora tálcára vagy valamire és úgy hagyod amíg ki nem hűl. Így nem tud összesni, én is így szoktam :) A páromtól tanultam, ő meg cukrász :))
Jó sütögetést!:)
Pusssz!
:-DD
Köszönöm a válaszokat lányok!
Én is gondolta rá, h a sütőforma a hibás..
Én biztos nem. :D
Jaa, és én a sütőm aljába terítek egy réteg alufóliát, mert különben nagyon éget. Az alja teteje megégne, a belseje meg nem. De alufóliával működik a dolog.
Meg a tepsin is sok múlik. Nekem egy van, amiben minden sikerül, a többi sz@r.
Akárcsak a tiéd! ;))
Én is pont őt skubiztam. :))
Igen, és itt jön képbe az, h túl gyorsan sült a teteje nem bírta, viszont a belsejének kevés volt..
A kuglóf sütők elég mélyek, idő kell h át.
Aranyos a kisfiad!!!:)
A próbatűs megoldás is jó, én is mindig megszúrom a tésztát. Ha már nem ragacsos, akkor jó!
Szia!
Szerintem csak simán nem vártad meg hogy megsüljön. Mielőtt kiveszed, nézd meg próbatűvel:)
Én is szoktam néha így járni.
:-DD
Ez jó ötlet!
Csak a kenyérsütőben használok instant élesztőt.
A tésztánál a hozzávalók szobahőmérsékletűek voltak? A tejet sem árt kicsit meglangyosítani, amit a tésztába teszel.
Nekem nem elektromos a sütőm, így a hőfokokhoz nem értek.
De talán ott is úgy kell, hogy először magasabb hőfokon, aztán lejjebb venni, hogy ne hirtelen süljön meg a kérge, mert akkor maradhat a belseje sületlen.
Talán nem beszélek sületlenségeket.:DDD
Az aranygaluskánál meg tuti az élesztős részt basztam el vagy a dagasztásnál.
Instant élesztőt próbáltatok már? De most kibaszok a világgal, berakom a kenyérsütőbe keleszteni-dagasztani. És asszem az isntant élesztővel próbálkozom.
:-))
Nem nyitogattam.
Hát 150 fokra tettem előmelegítve most a kuglófot, ezen nem változtattam.
Tiszta béna vagyok. :\
Még arra gondoltam h azért esett össze mert nem sült meg. De mér nem sült meg? :D A teteje-alja megégett a közepe meg, ehh...
Úgy értem: előmelegített vagy hideg sütőbe???
(Én fiatalasszony koromban jártam így vagy háromszor, mire valaki megmondta, hogy elő kell melegíteni☺☺☺)
További ajánlott fórumok:
- Házi pizza: megkel a tészta, a sütőből kivéve mégis lapos, teljesen száraz. Miért?
- Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből?
- Mivel teszek jót az aksi élettartamának, ha kiveszem, vagy ha bennehagyom?
- Meddig lehet nyilatkozni a magánnyugdíj pénztár hozamáról? Kiveszem vagy meghagyom az államnak...
- Megtehetem, hogy év közben kiveszem a gyerkőcöt az oviból és csak 5 évesen íratom be, de másik oviba?
- Ha tortát sütök, a piskótatészta ha sül, mindig felpúposodik a közepe, nem szép egyenletes, miért? Mit rontok el?