Ha tortát sütök, a piskótatészta ha sül, mindig felpúposodik a közepe, nem szép egyenletes, miért? Mit rontok el? (tudásbázis)
egészen pontosan a cukrászik nem is kenegetik a formát ..tulajdomképpen tök felesleges
A tortakarika alját egy spéci csomagolási technikával körbeburkoljuk hogy ne essen le a papír.
bele a tepsibe , majd ebbe beleöntjük a piskótát...a tortakarikába nem tudod megcsinálni azt hogy a szélére vagy a közepébe több piskótát tegyél.,mert sülés közben kiegyenlítődik...
az a jó ha szépen felpúposodik, majd ahogy már írtam lentebb eljárni , lehúzni róla a papírt és kihűlni hagyni.
Az hogy levágjuk a púpot ,meg ilyenk az rossz..megoldás...
Nekem soha nem púposodik fel, mindig kikenem a formát vajjal....
Oda kell figyelni, hogy amikor öntöd a formába, a széleire több jusson és középre egész vékony massza kerüljön. Szerintem ez a trükkje.
engem is érdekelne,nekem is mindig ilyen,akárhogyan simitgatom.
Arra gondoltam,hogy nem keverem elég ideig és a sütőpor rossz helyre kerül?:(
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell piskótatésztát csinálni?
- Segítsetek!Mivel töltsem meg a piskótatekercset a baracklekváron kívül?
- Hogyan lehet egyenletesen elkenni az önbarnítót?
- Valaki el tudná nekem magyarázni az egyenleteket?
- A szolárium felerősíti a májfoltot, vagy egyenletesebbé teszi az arcszínt?
- Egyenletlenül fogott le a nap. Mit csináljak, hogy egyenletes színem legyen?