Segítsetek!Mivel töltsem meg a piskótatekercset a baracklekváron kívül? (tudásbázis kérdés)
Ezt hetvegen kiprobalom, ma mar tulvagyok a bogres -makoson! :)
En is szeretem meglepni a kedvest mire hazaer a munkabol!
Hozzávalók:
Piskótatekercshez:
1 citrom reszelt héja
5 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg sütőporos liszt
1 ek forró víz
porcukor
Citromkrémhez:
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
2 tojás
8.5 dkg cukor
5 dkg puha vaj
1 tk kukoricakeményítő
Mascarpone krémhez:
25 dkg Mascarpone
20 dkg zsírszegény krémtúró
1 tk cukor
Cukormázhoz:
1 citrom hosszan reszelt héja és leve
3 dkg porcukor
Elkészítés:
Először elkészítjük a citromkrémet:
A tojásokat felverjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Közepes hőmérsékleten felfőzzük, közben egy mini kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. Kb 7-8 perc múlva sűrű krémet kapunk, lekapcsoljuk a legalacsonyabb hőmérsékletre, és 1 percig tovább kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. Amikor kihűlt, fóliával letakarjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
Piskóta készítés:
beállítjuk a sütőt 200 fokra. A víz és porcukor kivételével, a piskóta hozzávalókat egy nagy tálban elektromos habverővel 1percig elkeverjük. Hozzáadjuk a forró vizet, röviden eldolgozzuk a masszában. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe átöntjük a tésztamasszát, elsimítjuk. 8-10 percig sütjük (sütés közben nem szabad kinyitni a sütőajtót!). Kiveszzük a sütőből, és 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk és letakarjuk további 5 percre egy nedves konyharuhával. A tésztát felcsavarjuk a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.
Közben habosra verjük a mascarpone krémet a hozzávalókkal. A kihűlt tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük a citromkrémmel majd a mascarpone krémmel. Óvatosan felcsavarjuk. Cukormáz készítése: A porcukrot elkeverjük 1 ek citromlével, a citrom reszelt héját a maradék citromlébe beáztatjuk. A mázzal cikk-cakk alakban leöntjük a tekercset, majd a leszűrt citromhéjjal megszórjuk. A maradék mascarpone krémet elkeverjük 1-2 kanál citromkrémmel, amit a tekercs mellé tálalunk.
kérsz még egy ötletet?
1 csomag vaníliás pudingpor
5 narancs
tej
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
Nyári melegre fagyi-jégkrém helyett ajánlom ezt a Gyümölcsös tekercset:
6db tojás fehérjét habbá verünk,majd 25dkg cukrot folymatosan kevergetve apránként beleszórunk.5dkg réteslisztet,15dkg aprított magvakat(bármi amit szerettek),fél ek fahéjat összekevertek és apránként ,óvatosan a cukros habba forgatjuk.A tésztát sütőpapírral bélelt kb 30x40cm-es tepsibe öntjük és széterítjük.Tetejét 5 dkg mandulapehelyel megszórjuk és a 180 fokra előmelegített sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük.A kész tésztát egy új sütőpapírra mandulás felével lefelé kiborítjuk, hülés után 4dl tejszínből felvert habbal megkenjük,majd 25 dkg áfonyát és málnát(lehet más bogyós gyümi is)szórunk rá.A tésztát hosszában feltekerjük és legalább 4 órára a fagyóba tesszük,ott is tárolhatjuk.Tálalás előtt csak 15-20 perccel vesszük ki,épphogy elkezdjen engedni,szeletelve tálaljuk.Finom és nagyon gusztusosan néz ki!!!
Már most így tök természetesnek tűnik ez a sok variáció,de valahogy egy sem jutott az eszembe.:)) Ezer hála és köszönet!!!
Valamelyik finomsággal meglepem a páromat mire hazaér.:)A piskóta már megvan,most meg itt a bőség zavara...:)
eperlekvár+túró :)
vanília puding+gyümölcsök
csokipuding+dió, mandula, mogyoró
ezer változatot tudnék :))megenni is :))
Én nagyon szeretem a mákos dolgokat.
Ezért szerintem mákos töltelékkel is fini lehet.
gesztenye krem, anyu tuti modon csinalja.
Azt hittem az elobb, hogy a barack lekvart szeretned turbozni, valami extravel.
szia
én szoktam nutellával is nagyon fini:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell piskótatésztát csinálni?
- Hogyan kell gyorsan sűrű baracklekvárt főzni?
- Mivel töltsem ki azt a napi 8 órát, ami alatt "állítólag" dolgozom?
- Mivel töltsem meg a palackot?
- Piskóta roládot mivel szoktatok tölteni (a jól bevált baracklekváron kívül)?
- Babzsák ülőkét szeretnék készíteni, mivel töltsem meg?