Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek!Mivel töltsem meg a piskótatekercset a baracklekváron kívül? fórum

Segítsetek!Mivel töltsem meg a piskótatekercset a baracklekváron kívül? (tudásbázis kérdés)


1 2
2015. jan. 24. 05:02
csokikremmel
2010. ápr. 28. 15:40
mogyorókrémmel..nyammmm
30. prebotka (válaszként erre: 19. - Erusss)
2010. ápr. 28. 14:31

Ezt hetvegen kiprobalom, ma mar tulvagyok a bogres -makoson! :)

En is szeretem meglepni a kedvest mire hazaer a munkabol!

2010. ápr. 20. 16:35
Jó ,hogy ide kat.,egy csomó ötlettel lettem gazdagabb.
28. 'szti
2010. ápr. 20. 13:53
gesztenyekrémmel én úgy szoktam, hogy a közepébe még teszek meggyet
2010. ápr. 20. 13:25

Hozzávalók:


Piskótatekercshez:


1 citrom reszelt héja

5 dkg puha vaj

10 dkg cukor

2 tojás

10 dkg sütőporos liszt

1 ek forró víz

porcukor


Citromkrémhez:


1 citrom reszelt héja

2 citrom leve

2 tojás

8.5 dkg cukor

5 dkg puha vaj

1 tk kukoricakeményítő


Mascarpone krémhez:


25 dkg Mascarpone

20 dkg zsírszegény krémtúró

1 tk cukor


Cukormázhoz:


1 citrom hosszan reszelt héja és leve

3 dkg porcukor


Elkészítés:


Először elkészítjük a citromkrémet:

A tojásokat felverjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Közepes hőmérsékleten felfőzzük, közben egy mini kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. Kb 7-8 perc múlva sűrű krémet kapunk, lekapcsoljuk a legalacsonyabb hőmérsékletre, és 1 percig tovább kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. Amikor kihűlt, fóliával letakarjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.

Piskóta készítés:

beállítjuk a sütőt 200 fokra. A víz és porcukor kivételével, a piskóta hozzávalókat egy nagy tálban elektromos habverővel 1percig elkeverjük. Hozzáadjuk a forró vizet, röviden eldolgozzuk a masszában. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe átöntjük a tésztamasszát, elsimítjuk. 8-10 percig sütjük (sütés közben nem szabad kinyitni a sütőajtót!). Kiveszzük a sütőből, és 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk és letakarjuk további 5 percre egy nedves konyharuhával. A tésztát felcsavarjuk a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.

Közben habosra verjük a mascarpone krémet a hozzávalókkal. A kihűlt tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük a citromkrémmel majd a mascarpone krémmel. Óvatosan felcsavarjuk. Cukormáz készítése: A porcukrot elkeverjük 1 ek citromlével, a citrom reszelt héját a maradék citromlébe beáztatjuk. A mázzal cikk-cakk alakban leöntjük a tekercset, majd a leszűrt citromhéjjal megszórjuk. A maradék mascarpone krémet elkeverjük 1-2 kanál citromkrémmel, amit a tekercs mellé tálalunk.

2010. ápr. 20. 13:02

kérsz még egy ötletet?

1 csomag vaníliás pudingpor

5 narancs

tej

10 dkg porcukor

15 dkg vaj

2010. ápr. 20. 12:59
Főzött csokikrém-banán/meggy. Túróóóóóóóóó. :) Vagy esetleg még szilvalekvár, talán kakaó. :)
24. k.tünde78 (válaszként erre: 22. - K.tünde78)
2010. ápr. 20. 12:58
Ja és sima piskótábol is elkészíthető!!
2010. ápr. 20. 12:58
Ilyen oldalakat nem volna szabad olvasnom. Egyből süthetnékem támadt, de nem lehet.
2010. ápr. 20. 12:58

Nyári melegre fagyi-jégkrém helyett ajánlom ezt a Gyümölcsös tekercset:

6db tojás fehérjét habbá verünk,majd 25dkg cukrot folymatosan kevergetve apránként beleszórunk.5dkg réteslisztet,15dkg aprított magvakat(bármi amit szerettek),fél ek fahéjat összekevertek és apránként ,óvatosan a cukros habba forgatjuk.A tésztát sütőpapírral bélelt kb 30x40cm-es tepsibe öntjük és széterítjük.Tetejét 5 dkg mandulapehelyel megszórjuk és a 180 fokra előmelegített sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük.A kész tésztát egy új sütőpapírra mandulás felével lefelé kiborítjuk, hülés után 4dl tejszínből felvert habbal megkenjük,majd 25 dkg áfonyát és málnát(lehet más bogyós gyümi is)szórunk rá.A tésztát hosszában feltekerjük és legalább 4 órára a fagyóba tesszük,ott is tárolhatjuk.Tálalás előtt csak 15-20 perccel vesszük ki,épphogy elkezdjen engedni,szeletelve tálaljuk.Finom és nagyon gusztusosan néz ki!!!

2010. ápr. 20. 12:53

Már most így tök természetesnek tűnik ez a sok variáció,de valahogy egy sem jutott az eszembe.:)) Ezer hála és köszönet!!!

Valamelyik finomsággal meglepem a páromat mire hazaér.:)A piskóta már megvan,most meg itt a bőség zavara...:)

2010. ápr. 20. 12:48

eperlekvár+túró :)

vanília puding+gyümölcsök

csokipuding+dió, mandula, mogyoró


ezer változatot tudnék :))megenni is :))

19. Erusss
2010. ápr. 20. 12:47
Nutella+banán=tuti nyerő :)
2010. ápr. 20. 12:41

Én nagyon szeretem a mákos dolgokat.

Ezért szerintem mákos töltelékkel is fini lehet.

17. d4464aaf8a (válaszként erre: 9. - Prebotka)
2010. ápr. 20. 12:38
az is nagyon finom!! :)) Nyami!!
16. vvicus (válaszként erre: 3. - Lipiani)
2010. ápr. 20. 12:37
Almát kis kockákra vágni, egy kis vizen cukorral, fahéjjal összedinsztelni, amíg jó kis sűrű állaga nem lesz. Főzhetsz esetleg vanília pudingot, és arra is ráteheted ezt, de magában is finom.
2010. ápr. 20. 12:37
Hú!Hirtelen annyi ötlet,hogy gyorsan sütnöm kell még egyet,mert nem tudok választani!Jobbnál jobbak!Hogy ezek nekem eszembe sem jutottak...:)) Köszi csajok!!!!!!!!!!!
2010. ápr. 20. 12:37
A gesztenyét de egyszerre írtuk :-D
2010. ápr. 20. 12:37
főzőkrémes csokikrémmel finom...
2010. ápr. 20. 12:37
Ha benézel a naplómban ott sokfajta tölteléket láthatsz amikkel a sütiket töltöm
2010. ápr. 20. 12:37
gesztenyemasszából krém kis rummal bolondítva? Finom!
2010. ápr. 20. 12:37
Puding, gesztenyemassza+mascarpone...
2010. ápr. 20. 12:37

gesztenye krem, anyu tuti modon csinalja.

Azt hittem az elobb, hogy a barack lekvart szeretned turbozni, valami extravel.

2010. ápr. 20. 12:36

szia


én szoktam nutellával is nagyon fini:)

2010. ápr. 20. 12:36
Én főzött krémmel szoktam.Csokis,- vaniliás....
2010. ápr. 20. 12:36
vagy valamilyen pudinggal.
2010. ápr. 20. 12:36
diokrem, kicsi rummal
2010. ápr. 20. 12:35
banan, egyeb gyumolcs, puding, mazsola, szaritott, aszalt gyumolcsok, csokidarabok, mogyoro, vagy dio
2010. ápr. 20. 12:35
Valakinek van valami jó ötlete? A baracklekváros már kicsit uncsi,bár nagyon finom úgy is,de jó volna valami újat kipróbálni...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook