Miért esett össze a sütőből kivéve a zabkorpás piskótám? (tudásbázis)
Anno albérletben semmit sem sütöttem mert megégett minden,mire 2 év után a gázos átnézte a sütőt!:DD
Addig szénné minden!:DD
Albérlet, de 1 éve használom. :)
Ha elkészült, akkor egyből vegyem ki? Olyanokat is olvastam, h nem szabad egyből kivenni a hidegre, hanem bent kell hagyni lekapcsolt és résnyire nyitott sütőben, h ott hűljön ki. :S
Köszönöm :)
Még a sütőben hagyásos kérdéseimre tudnál válaszolni? (lentebb)
Csak hosszabb ideig kis lángon és jó lesz meglásd.
:DD Sok sikert!
Alaprecept szerint csináltam: 4 tojás, 4 ek gyümölcscukor, 4 ek zabkorpa.
Sárgáját habosra felvertem a fruktózzal, majd felvertem keményre a fehérjét, ezeket nagyon lágyan, alaposan összekevertem, majd a zabkorpával is még "összeforgattam". 180 fokon sütöttem és olyan gyönyörűen felkelt, még a tortaforma fölé is ment. 20-22 perc után a külseje már kezdett nagyon sötétbarna lenni, kivettem, és egyből zutty összeesett :S
Ja, és a belseje se teljesen sült meg, picit "nedves" maradt.
Hol rontottam el?
Kell bele sütőpor/szalakáli?
Rosszul hűtöttem le?
További ajánlott fórumok:
- Házi pizza: megkel a tészta, a sütőből kivéve mégis lapos, teljesen száraz. Miért?
- Miért esik össze a piskótám?
- Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből?
- Miért esik össze a piskótám sütés közben?
- Miért ragad a piskótám teteje?
- 5 db tojáshoz hány kanál vizet adhatok, hogy ne legyen víz-ízű a piskótám?