5 db tojáshoz hány kanál vizet adhatok, hogy ne legyen víz-ízű a piskótám? (tudásbázis)
Hát én elkészítettem 5 tojással, 5 kanál vizzel, s mivel nem akartam két edényt mosatlanítani, a fehérjéhez hozzátettem a vizet, így vertem fel, s magam is meglepődtem, mennyire kemény lett a hab.
2 db gyümölcstorta lett belőle, pár óra múlva morzsája sem volt.
De elmondanám, hogy az egyik ismerősöm 1 db tojásból tud 2db gyümölcstortát sütni, de a mi családunkra ráfér a kalória meg az a kis B-vitamin, ezért is én általában beleteszem az ételbe, ami jár.
Nem kell bele víz.
A sima piskótába mindenből annyi kanál kell, ahány tojásból készül. (liszt, cukor)
A sima piskótában nincs víz,amit írtok az a vizes piskóta és van aki forró vizet tesz bele-
Klasszikus piskóta
6tojás
6 kanál cukor
6 kanál rétesliszt,kés
hegynyi szódabikarbóna
Én meg úgy tanultam, hogy mindenből ugyan annyi kell :) pl 6 tojásból:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek list
- fél-1csomag sütőpor
Fehérje jól habbá verve a cukorral, majd jönnek a sárgák, utána szépen óvatosan beleforgatni a sütőporos lisztet.
Mindig elcsodálkozom, hogy az egyik legegyszerűbb sütinek is mennyi útja-módja van :D
Én meg úgy tanultam, hogy mindenből 6-ot :)
6kanál cukor
6 kanál liszt
6 kanál víz
1 cs. sütőpor
1. cs. vaníliás cukor
6 tojás sárgája
6 tojás fehérje kemény habbá verve :)
Öööö, ezt a piskóta receptet nem ismerem! :) Mi nem használunk hozzá vizet.
De legalább ma is tanultam valami újat!
További ajánlott fórumok:
- Miért esik össze a piskótám?
- Miért esik össze a piskótám, miután kiveszem a sütőből?
- Miért esik össze a piskótám sütés közben?
- Miért ragad a piskótám teteje?
- Miért nem akar a kakaós piskótám megsülni rendesen? A normál piskótámmal semmi gond, a kakaós is feljön, de nyers belülről....
- Miért esett össze a sütőből kivéve a zabkorpás piskótám?