Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem akar a kakaós piskótám megsülni rendesen? A normál piskótámmal semmi gond, a kakaós is feljön, de nyers belülről.... fórum

Miért nem akar a kakaós piskótám megsülni rendesen? A normál piskótámmal semmi gond, a kakaós is feljön, de nyers belülről.... (tudásbázis)


2009. márc. 14. 16:04
Köszi a tippeket, kipróbálom!
13. zebracsikó (válaszként erre: 8. - Dragon77)
2009. márc. 14. 08:33

én a 6 tojásoshoz egy egész zacskó sütőport használok.

És sosem felejtem el a vaníliás cukrot és a citrom- vagy narancshéjat!

Ha az nincs itthon, neki se kezdek állni sütni.

2009. márc. 14. 08:31
túl nagy lángon sütöd.,vedd lejjebb a hőmérsékletet
11. emrus
2009. márc. 14. 08:08
Lehet, hogy nagyobb tepsibe kellene tenned, hogy ne legyen vastag, és tovább kell sütni mint a rendes piskótát, szurkálad meg tűvel és ha már nem ragad rá semmi és elvált a tepsi oldalától akkor kiveheted.
10. Yulcsy
2009. márc. 14. 08:02
Szerintem csak annyi, hogy lassabban kell sütni :)
9. dragon77 (válaszként erre: 4. - Bca03421e0)
2009. márc. 13. 22:32
Szijja! Te is pék vagy? Öröm látni:D
2009. márc. 13. 22:31

A kakaó lehúzza a tésztát igy azzal óvatosan kell bánni. Inkább sötétebb kakaót vegyél, és keveset rakj a tésztához. A normál tepsihez elég egy evőkanál kakaópor. A jó piskóta titka a keverésben rejlik inkább, nem pedig a sütésben.

vegyél 6 evőkanál lisztet, ezt keverd össze egy negyed zacskó sütőporral. Vegyél 6 tojás, vedd szét a fehérjét és a sárgáját. Vegyél 6 evőkanál cukrot. Ebből 2 menjen a sárgához, 4 evőkanál pedig a fehérjéhez.A cukros sárgáját kikevered egy fakanállal. A fehérjét a cukorral kemény habbá vered. A tepsit kivajazod, kilisztezed. A sárgájához fakanállal kevered hozzá fokozatosan a lisztet és a fehérje egy részét. Először kevés liszt, majd kevés hab. Utána megint liszt, megint hab. A habot úgy oszd be hogy kb a fele a végére maradjon.Ezt a legvégén keverd bele. Amikor ezt kevered, akkor már csak nagy, laza mozdulatokkal dolgozz, mert ha itt agyonkevered, akkor az egészet összetöröd. Előmelegített sütőben süsd, és ne nyisd ki az ajtót, csak egyszer, amikor esetleg megnézed, hogy kész-e. Ha menet közben úgy látod, hogy a teteje hirtelen pirul, akkor nyugodtan vedd vissza a hőfokot. Ezt még anyukámtól tanultam, és nekem mindig szép magas a piskótám:D Jó sütést kívánok!!!

2009. márc. 13. 18:46
Sohasem sikerül rendesen a piskótám. Mi a jó piskóta titka? Hozzávalók, és a sütés? Megköszönöm, ha valaki leírja. Pusszzzzz
2008. nov. 28. 07:09
És persze mindenki másnak is a hozzászólását.
5. tóthné ildi (válaszként erre: 4. - Bca03421e0)
2008. nov. 28. 07:08
Valóban, igazad van és rájöttem utána, miután 2-szer megsütőttem a kakaós piskótát, igaz a másikat is megsütőttem 2-szer....csak nem gondoltam volna....és ha van valami jó recepted, azt is szívesen fogadom, mert imádok sütni és főzni is....köszi....
2008. nov. 16. 16:17

Szia tóthné ildi.gaza van bittibettinek nincs arányban a kakaó a lisztel.A kakaós piskotánál az a lényeg,hogy az elöirtnál mindig kevesebb kakaó kell bele.Indolkás:A kakaó egy dusitott anyag ami vissza húzza a tészta állagát ha túl sok van benne.Azért van az hogy nem sül meg rendessen és nyers marad.És még kicsivel tovább is kell sütni.

Kakaós piskotánál ajánlot a tojás sárgáját a cukoral tovább verni utánna pedig bele a többi hozzávalot,majd a legvégén a habot bele.Ezt nem szabad nagyon összekeverni csak éppen hogy.Mert ha a hab öszetörik akkor sem sül rendessen.És ami a legfontossabb a cukor is mindig legyen egy kanálnál kevesebb az előirtnál.

Ezek csak jótanácsok és vagy megfogadod vagy nem.De én tapasztalt vagyok sütés terén (Szakmám PÉK-CUKRÁSZ)

2008. nov. 16. 15:45
nem hiszem, hogy az lenne a gond,szerintem csak lassú tüznél kell sütni, mivel a kakaó picit nehezíti a tésztát, igy több idő kell neki, amig kisül
2008. nov. 16. 15:20
nincs jó arányban hozzáadagolva a liszt és a kakaó, nem?!
2008. nov. 16. 15:16
Miért nem akar a kakaós piskótám megsülni rendesen? A normál piskótámmal semmi gond, a kakaós is feljön, de nyers belülről....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook