Miért nem akar a kakaós piskótám megsülni rendesen? A normál piskótámmal semmi gond, a kakaós is feljön, de nyers belülről.... (tudásbázis)
én a 6 tojásoshoz egy egész zacskó sütőport használok.
És sosem felejtem el a vaníliás cukrot és a citrom- vagy narancshéjat!
Ha az nincs itthon, neki se kezdek állni sütni.
A kakaó lehúzza a tésztát igy azzal óvatosan kell bánni. Inkább sötétebb kakaót vegyél, és keveset rakj a tésztához. A normál tepsihez elég egy evőkanál kakaópor. A jó piskóta titka a keverésben rejlik inkább, nem pedig a sütésben.
vegyél 6 evőkanál lisztet, ezt keverd össze egy negyed zacskó sütőporral. Vegyél 6 tojás, vedd szét a fehérjét és a sárgáját. Vegyél 6 evőkanál cukrot. Ebből 2 menjen a sárgához, 4 evőkanál pedig a fehérjéhez.A cukros sárgáját kikevered egy fakanállal. A fehérjét a cukorral kemény habbá vered. A tepsit kivajazod, kilisztezed. A sárgájához fakanállal kevered hozzá fokozatosan a lisztet és a fehérje egy részét. Először kevés liszt, majd kevés hab. Utána megint liszt, megint hab. A habot úgy oszd be hogy kb a fele a végére maradjon.Ezt a legvégén keverd bele. Amikor ezt kevered, akkor már csak nagy, laza mozdulatokkal dolgozz, mert ha itt agyonkevered, akkor az egészet összetöröd. Előmelegített sütőben süsd, és ne nyisd ki az ajtót, csak egyszer, amikor esetleg megnézed, hogy kész-e. Ha menet közben úgy látod, hogy a teteje hirtelen pirul, akkor nyugodtan vedd vissza a hőfokot. Ezt még anyukámtól tanultam, és nekem mindig szép magas a piskótám:D Jó sütést kívánok!!!
Szia tóthné ildi.gaza van bittibettinek nincs arányban a kakaó a lisztel.A kakaós piskotánál az a lényeg,hogy az elöirtnál mindig kevesebb kakaó kell bele.Indolkás:A kakaó egy dusitott anyag ami vissza húzza a tészta állagát ha túl sok van benne.Azért van az hogy nem sül meg rendessen és nyers marad.És még kicsivel tovább is kell sütni.
Kakaós piskotánál ajánlot a tojás sárgáját a cukoral tovább verni utánna pedig bele a többi hozzávalot,majd a legvégén a habot bele.Ezt nem szabad nagyon összekeverni csak éppen hogy.Mert ha a hab öszetörik akkor sem sül rendessen.És ami a legfontossabb a cukor is mindig legyen egy kanálnál kevesebb az előirtnál.
Ezek csak jótanácsok és vagy megfogadod vagy nem.De én tapasztalt vagyok sütés terén (Szakmám PÉK-CUKRÁSZ)
További ajánlott fórumok:
- Nem hízik rendesen a kisbabám! Átlagban 120-140 ml eszik egy kajáláskor! Most 3 hónapos, és 3 hetes. Mit csináljak?
- Szerintetek ha reggel és délben rendesen eszem, de este 6 óra után semmit, heti 3 mozgás beiktatásával lehet fogyni? Valaki csinálta estleg?
- Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?
- Miért olyan magas (duplája) a jelzáloghitelnek a kamata. Miért nem csökkentik, hogy rendesen tudjunk fizetni?
- Normális az, hogy nem eszek rendesen, akkor naponta majdnem 1 kg-ot is vesztek a súlyomból?
- Miért esik össze a piskótám?