Mi lesz az ilyen gyerekből felnőtt korában? (beszélgetés)
Ameddig a gyerek nincs veszélyeztetve, semmi köze hozzá a családsegítőnek illetve a gyerekjólétinek.
Az ilyen nevelés bármennyire furcsa, és adott esetben céltalan elég távol áll a veszélyeztetés kategóriájától.
Akkor marad egy konzultáció a tanító nénivel, az óvónénivel; végső esetben családsegítő.
Tudtam, hogy nagy az Isten állatkertje, de hogy ennyire hülye tanult szülők is vannak, arra nem gondoltam. :(
Ha van vele valamilyen gond a nevelő úgyis beszél a szülőkkel,különórán.
Ha úgy látod,eljhanyagolják,nem etetik,nincsennek játékaik,nem ülnek le velük játszani,nincs meseolvasás,rideg környezet,büntetés,kiabálás,lelki terror,akkor lehet lépéseket tenni,de ha ezek nincsennek,akkor nincs seninek semmi joga beleszólni a szülői nevelésbe.
A gyerekeknek meg kell vívniuk a maguk harcait,hogy ne közösítsék ki,ez már inkább a gyerek személyiségi leleire utal,pl meghunyászkodó,nem áll ki az igazáért stb,ami kiközösítéshez vezet,nem pedig tv nézés vagy múzeumlátogatás függvénye
Az ilyen gyerekek azok, akik az első adandó alkalommal ( jó esetben 18.éves és egy perces korukban, rossz esetben már 15-16 évesen )lelépnek otthonról. CSapódnak össze-vissza, bandát, szekták, bármi csak otthonról el. Aztán lehet hallgatni a kétségbeesett szülőket, hogy "nem értik mindez miért történt", pedig Ők a lelküket kitették, a legjobbat akarták. Hát erre mondják, hogy a pokolra vezető út is....
Jóesetben megtalálják a tini lányukat Hollandiában egy ablak mögött, mégjobb esetben, meg haza is tudják menekíteni. Hát előbb kéne gondolkozni.
Szia!
Velük vagy a nap 24 órájában?Honnan tudod,hogy boldogtalanok a gyerekek??
Mindenki úgy neveli a gyerekeit ahogy jónak látja,sok szülő még fel is nagyítja a dolgokat,hogy áá az én gyerekemnek nem engedem...miközben alig várja,hogy végre kezdődjön "Dóra a Felfedező a tv-ben"20 percre csöndben lesz a gyerek...
Gyerekek között vagyok,sok szülővel beszélgetek,akiknek a gyerekei szintén nem néznek tv-t,miközben érdekes módon totál képben vannak az aktuális mesékben.
Nem mindent kell a szülőknek elhinni,akik sokszor azzal jönnek,hogy bezzeg az én gyerkemnek...stb
Azért ezzel vigyázzunk!
Ekkora lelki terhet nem szabad a gyerekekre rakni, miszerint hazudjon a szüleinek, ha megkérdik, hol volt!!!
Hazudni tanítani sem éppen hat jó irányban a gyerekre...
További ajánlott fórumok:
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- Tudtátok, hogy ahány centi a kisgyerek 2 éves korában, pont a duplája lesz felnőttkorára?
- Elvált szülők gyereke is felnőtt korában el fog válni?
- Akinek tini korában meghaltak a szülei, az milyen felnőtt lesz?
- Zárkózott gyerekből zárkózott felnőtt lesz?
- Mikor derül ki egy emberről, hogy bal vagy jobb kezes lesz felnőtt korában?