Mikor derül ki egy emberről, hogy bal vagy jobb kezes lesz felnőtt korában? (tudásbázis)
6. kevian (válaszként erre: 5. - Jooeva)
2011. ápr. 21. 15:41
Az én fiam is azt szopizza.
5. jooeva
2011. ápr. 21. 15:12
Nekem 2 balkezes gyerekem van, egyik 3, másik 6 éves. Mondhatni, hogy születés után rögtön látszott a dominancia, ugyanis mindketten bal kezük ujját kezdték el szopni. Nincs kétkezesség, egyértelműen balkezesek, ahogy én is :)!
A lánykám (ő a kisebb) gyönyörűen színez, a fiam pedig rajzpályázatokon indul, szóval hátrány nem adódik belőle.
4. Sanka02
2011. ápr. 20. 16:58
mi már a 3 éves tanácsadáson meg tudtuk mondani egyértelműen, hogy jobb kezes
3. zebracsikó
2011. ápr. 20. 15:43
3-4 éves korban már legtöbbször kialakult a dominancia
ha 6 éves korra sem alakul ki, abból nehézségek lehetnek
2. Lisy50
2011. ápr. 20. 15:02
A lányom 4 éves koráig mind a két kezét használta, végül jobbal ír, de sok mindent mai napig ballal csinál!
1. kevian
2011. ápr. 20. 14:43
A kisfiam, bal kézzel csinál mindent. A kanalat, ceruzát abba fogja illetve ezzel a kezével nyúl minden után. Olvastam már azt, hogy ez ebben a korban 26 hónapos múlt, nem sokat jelent. De akkor mégis mikor derül ki? Nem azért kérdezem, mert zavarna, ha az lenne. Csak fura, mert se az én, se a férjem rokonságában nem tudunk róla, hogy valakinél is előfordult volna.
További ajánlott fórumok:
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- Mi lesz az ilyen gyerekből felnőtt korában?
- Tudtátok, hogy ahány centi a kisgyerek 2 éves korában, pont a duplája lesz felnőttkorára?
- Elvált szülők gyereke is felnőtt korában el fog válni?
- Akinek tini korában meghaltak a szülei, az milyen felnőtt lesz?
- Akiknél felnőttkorban derült ki, hogy ételallergiás... Hogy bírjátok ki a diétát?