Elvált szülők gyereke is felnőtt korában el fog válni? (beszélgetés)
Nagymamám kétszer vált, anyut mindig cipelte magával az újrakezdéseknél.Anyu fiatalon ment férjhez, és nem vált el,sőt pont az ellenkezője.Mondjuk ehhez kellett egy jó férj akivel működik a dolog, bár nem mondom hogy néha nem volt mélyponton a házassáuk,de kilábaltak belőle, és mindig igyekeztek a családi békét fenntartani.Boldog gyerekkorunk volt :)
Ez az abszolút apácára emlékeztet, akinek már az anyja is apáca volt.
Nem öröklődő (mint a betegség) ☺☺☺
Nem feltétlen,csak épp nem fog bizni az emberekben annyira és lehet nagyon sokára fogja megtalálni azt az embert akivel leéli az életét.
Ez hülyeség.
Maximum lesz annyi esze, ha nem jó neki, akkor nem szenved tovább, hanemt továbblép.
Nem kell,hogy úgy legyen.Ez mindenkinek saját,megfontolt döntése.
Ilyen téren nincs tapasztalatom, de véleményem szerint nem feltétlenül. A szülői példából tanul és Ő esetleg később, vagy máshogy állapodik meg. Hogy ne essen ugyanabba a hibába.
Nekem nagymamám is elvált, anyukám is, és anyukám testvére is! Mert ők azt a példát látták, hogy ha nem megy a házasság, igen is lehet új és jobb életet kezdeni. Ha majd az én leendő férjem is csúnyán fog viselkedni, logikus, hogy elválok, minthogy tűrjek minden rosszat!
Az elvált szülők gyereke vagy "anyám pacája"lesz-bocsi,vagy a lehető leggyorsabban keres valakit,akit elvehet-ami ált.-ban igen gyorsan megtörténik.
Ezért is a sok válás.
Nam általánosítok,csak a környezetemben élők példáját írtam le.
Valószínű,hogy máshol nem így van....de nálam sajnos bejött a volt férjem részéről.És nagyon sok ilyen ismerősömnél,sajnos.
nem esik messze az alma a fájától
Sziasztok! A nagymamám anno nem vált el viszont anyukám igen. És hát én is a második házasságomban élek!!!
Most hirtelen 5 ismerősöm jutott eszembe, ahol 3 elvált, 2 nem. Az egyik nem elváltnál a szülők elváltak. A többinél nem volt válás szülői részről.
Sok múlik a szülői mintán, a válás utáni egymáshoz viszonyuláson az új kapcsolaton, magán a személyiségen, szerintem ilyen törvényszerűségeket egyátalán nem lehet levonni.
Szerintem sincs összefüggés a kettő között sőt talán éppen ellenkezőleg. 3 éves voltam amikor a szüleim elváltak és bár amíg kicsi voltam nem értettem miért nem lehet anya meg apa együtt de így mai fejjel már tudom hogy így volt a lehető legjobb. Azok a gyerekek akik csonka családban nőnek fel jobban tudják értékelni az emberi kapcsolatokat és olyan párt próbálnak találni akivel együtt tudnak megöregedni. Persze mindig vannak kivételek. Szerintem.
Nem hiszem, hogy összefüggés lenne, nekem is elváltak, mégis 24 éve házas vagyok.
Szerintem ez nem feltétlenül következik egymásból.
üdv
Szerintem nem azon múlik, hogy a szülők elváltak-e, hanem azon, hogy mennyire válik kiegyensúlyozott felnőtté az adott gyerek. Gondolok itt arra, hogy ha családban nő fel, de ott a légkör olyan hogy ez nem válik lehetővé, akkor lehet, hogy ha ő szembesül valamilyen nagyobb problémával a házasságában, akkor inkább elválik, minthogy olyan helyzetbe kerüljön mint a szülei.
Ha valaki elvált,miért lenne evidens hogy a gyereke csonka családban nő fel??
Nem törvényszerű. Ebben az is közrejátszik - szerintem, hogy az a szülő, akinél a gyermekek maradnak, hogyan neveli a skacokat: az apjuk ellen vagy vele (még elváltan is).
Az én szüleim nem váltak el, miattunk, a gyerekek miatt. Láttam,h boldogtalanok. Én inkább elváltam. Szóval van,amikor éppen az ellenkezőjét csináljuk. Nyugi, a mi gyerekeink nem a mi hibáinkat követik el... van választék bőven ...
csonka családban nőttemfel.. és már egy kapcsolaton túl vagyok, 5 éves a nagyfiam.
"új" kapcsolatban vagyok, van már egy bébink is.. Remélem, hogy minden rendben marad köztünk.. :)
Szerintem sem lehet általánosítani,viszont a szüleink példájából ,nagyon sokat átveszünk ,tanulunk.
Persze lehet ,hogy egy rossz példa inkább visszájára sül el,de az is lehet ,hogy elkövetjük ugyanazokat a hibákat.
Szerintem ez nincs így,én legalább is nem hiszek benne.Ha ez így lenne,akkor a börtönviselt apa gyermekének is börtönviseltnek kellene lennie,vagy a kutyatenyésztő apa leszármazottja nem tenyészthetne pl.macskákat.A csonka család inkább ösztönzi a gyereket,hogy ő a kapcsolatát jobban megszervezze,és vigyázzon rá,van miből merítenie.Szerintem ez a természetes,és nem az ellenkezője.
Sziasztok! arra lennék kíváncsi hogy mi a véleményetek arról az előítéletről, hogy az a gyerek,aki csonka családban nőtt fel,ő maga is csonka családban fog élni később? Valóban így lenne? számomra ez elég megdöbbentő feltételezés hisz nem feltétlen kell kategorizálni... De inkább mondjátok el a meglátásotokat,tapasztalataitokat a témával kapcsolatban, mert úgy gondolom ez elég sokmidnenkit érint. Köszönök minden hozzászólást!
További ajánlott fórumok: