A mai gyerekek miért ilyenek? 11évesen némelyik gyerek olyan felnőtt akar lenni... (beszélgetős fórum)
Milyxen értelemben???
Ez egy fórum nem???
szia!
az még hagyján, hogy többet tud mint te, de amikor a földön, az ágyon fekszik össze-vissza és nézi a tv-t, amikor tanulni kellene....amikor meg szólok, hogy indulj már el, azt kapom: minek? úgy is hülyék a tanárok...hát itthon nem ezt hallja, az biztos
Jesszusom!
Mekkora mázli hogy veled akadtak akkor össze!
Az én fiam még csak 1,5 éves. Rendesen visszakapom amit én annó anyukámmal műveltem, sőt a nagymamám, és anyukám szerint is én nem voltam ennyire "durva" (rossz, eleven... ki minek hívja). Konkrétan a nagymamám már megjegyezte, hogy csodálja hogy még nem bolondultam meg. És mégis ez nem is olyan gáz. Persze ott kell lenni, hogy ne ugorjon az erkélyajtó üvegébe, vagy a radiátorba (szóval a gyerek keményen önveszélyes)... De ettől a kamasz kortól rettegek. Egy földhöz verős hisztit simán lekezelek, nincs is elkényeztetve a gyerek, de fogalmam sincs mit fogok csinálni egy kamaszodó, nálam mindig mindent jobban tudó gyerekkel...
ha jól emlékszem, az volt a sztori, hogy mind a két kiscsaj beadta, hogy a másiknál alszik. Egyik szülő sem tudta.
Bocsi, de most lépek, picit kivagyok
jóéjt
.... és vajon hányszor voltak már alvás helyett dizsibe?..... jön a jogos kérdés.
És a másik szülő meg falaz nekik????
Gondolom nem igen alhat többször a barátnőnél.
igen, valószínűleg egyikük sem lett elengedve... És ha jól belegondolok, ha a 13 éves lányom az állandó barátnőjénél aludna...valószínűleg nem először
eszembe nem jutna ellenőrizni.....
Szia!
Pont az előbb írtam az egyik hozzászólásomban, hogy hiába ostorozzuk csak a szülőket.
A példa is - amit leírtál - azt mutatja, hogy a kislánynak nem felelőtlen szülei voltak, hanem át lettek verve.
Mert nekem - akármilyen bizalomban élünk - hiába is akarna a lányom 13 évesen majd dizsibe menni, úgysem engedném. És valószínüleg az apuka sem engedte volna, ezért volt a hazudozás az ottalvásról.
Nekem nincs még gyerekem. De eszembe nem jutna azt mondani, hogy csak a szülők a hibásak. Egy alkalommal, még eü-s szaksulis voltam, discoba mentünk a barátnőmmel. Bementünk a mosdóba, egy lány feküdt a hátán, a barátnője próbálta magához téríteni.
Az oldalára fektettük, meghánytattuk, (eü-sként nem olyan gáz, mint ahogy hangzik) és megkérdeztem a barátnőjétől, hány évesek...Azt hittem, 17-18...
Kiderült, hogy 13.......
És akkor a lányzó szemében biztosan rohadék dolgot tettem, de:
kivettem a zsebéből a telefonját, kikerestem az apu számot, és felhívtam. Éjjel kettőkor.
Közöltem vele, hogy bocs, de a lánya félájultan fekszik egy diszkóban, és jöjjön már érte, mielőtt esetleg egy pasi "kíséri haza"...
20 perc múlva ott volt. Addigra kivittük a kislányt a levegőre. Nyár volt, nem volt hideg, leültettük a járdaszegélyre.
Apuci megállt, rohant oda...Beraktuk a kocsiba, elkezdte köszöngetni.
Én megkérdeztem, hogy mégis mit gondolt, hogy a lány... Szinte sírva közölte, hogy azt mondta, a barátnőjénél aludt... A barátnő meg ugyanezt... Hittek nekik, mert állandóan együtt voltak...
A másik lányt is beparancsolta a fickó a kocsiba, elkérte a számomat, és elmentek.
Másnap mind a két anyuka felhívott megköszönni.
Kérdem én...persze, lehetett volna jobban figyelni. De ha egyáltalán nem bízol meg a gyerekedben, az sem jó.Lehet ellenőrizgetni, de jobb, ha bizalom van. Itt a lányok tutira eljátszották... De szerintem a szülőknél egy embernek volt nagyobb a felelőssége ebben az esetben, mégpedig a szórakozóhely portásának, aki személyi nélkül beengedte a lányokat.
Az a baj, hogy még én is 17-18 nak saccoltam őket...
Eszméletlenül felnőttnek tudnak kinézni :S
Próbálkozunk csak a gyerekneveléssel. Mert az, hogy hogyan is sikerült, akkor fog kiderülni amikor a gyerkőceink felnőnek!
Na, majd akkor tudjuk meg, ha majd ránk nyitják az ajtót. Ha majd szeretnek hazajönni, ha majd beavatnak az életükbe!
"a szülőt, aki nem figyelt a gyerekére."
Gondolod, hogy annak a sok drogos, alkoholista gyereknek mindnek nemtörődöm szülei vannak?
Ők is hibásak, de nem csak ők!
Hanem az a fene nagy szabadság, meg a "gyereknek jogai vannak"!
És ki ne felejtsem a médiát, mint fő "ötletadót" -a valósítsd meg önmagad, + legyél trendi, stb.
Ehhez jön még - amiben tökéletesen igazad van - a "11 évesen felnőtt gyerek" társasága.
Marhára nehéz megtalálni a viszonylag helyes utat.
90%-ban a szülőkőn múlik a dolog.
Sok szülő el van ájulva, hogy milyen "felnőtt" lett a gyerek 11 évesen, aztán később csodálkozik amikor 16 évesen, úgy néz ki a lánya a kiégettségtől mint egy közel 30-as nő.
Hozzáteszem: nem a gyereket hibáztatom, hanem azt a szülőt aki nem figyelt a gyerekére.
Nálunk is kijelölt út van. Még az elején minden nap elkísértem, aztán csak a félúton lévő boltig, stb.
Ahogy állok a bolt előtt és figyelem a leányzómat ahogy bandukol a suli felé, egyszer csak nagy ámulatomra hipp-hopp eltűnt a szemem elől. (Ott ahol még nem kéne!) Hát Ő hamarább felment egy lépcsősoron, nem a suli előttin. (Út van ott is, csak már nem látható be.)
Akkor voltam vagy 6 hós terhes! Lélekszakadva rohantam a suliba utána! Meg is találtam a suliudvaron, az arcán látszott hogy nemigen számított rám! Úgy meg volt szeppenve, hogy azóta sem csinált ilyet.
Én is itthon vagyok a picival,de a napközi kötelező,nálunk.
A szabályok nálunk is meg vannak,merre kell közlekednie.Párom egyszer azt mondta neki,nem mondja meg mikor ellenőrzi merre jön haza,és rajat csípi,ha másfele megy,attól kezdve ő hozza viszi 8 osztályig.Erre annyira beparázott Dani,mert az ciki,őt kísérni,ő az osztálytársával megy,hogy egyszer-kétszer leellenőrizta párom,s tartotta magát Dani a megbeszéltekhez.
Mi is szájába rágtuk,nem áll le beszélgetni stb....
Egyébként mi is kb. 10-15 percnyire lakunk a sulitól,amit Dani ált. 7 perc alatt tesz meg,siet-ha nem szórakozik el a kis hacerjával,de már ezért is szóltam neki... igyekezzen haza,van fix. idő ami ált. minden nap u.akkor robog be.
öm.........na ilyenkor kérdezem: UGYE jár valamilyen önvédelmi sportra a gyerek?
Nem annyira hatástalan, ahogy sokan gondolják. Ha mást nem, olyan erőnlétet "ver" a gyerekbe, hogy el tudjon futni szinte bárki elől...
Az ilyeneket akasztanám én fel az első fára...
A hideg is kirázott, ahogy olvastam...
További ajánlott fórumok:
- 2005 decemberi gyerekek
- 2006. júniusi gyerekek
- Gyerekdalok. Tényleg szükségük van ilyenekre a gyerekeknek, egyáltalán szeretik őket?
- UFO kiállítás. Volt valaki gyerekekkel, milyenek a tapasztalatok? Van családi kedvezmény?
- Ilyenek a gyerekek. :)
- Olyan dél-pesti óvodát vagy általános iskolát keresek, ahol van a gyerekeknek dráma foglalkozásuk/órájuk. Tudnátok ilyeneket ajánlani?