Mi az a hercegnőburgonya? Hogy kell elkészíteni? (tudásbázis)
A receptek jók, de szerecsendió tényleg kell bele és ne olajban süsd, hanem sütőben. A neve eredetiben: Pommes Duchesses
Jó étvágyat
"Burgonyapüré", amit habzsák segítségével formáznak, majd sütnek ki.
Annyira nem nehéz, de időigényes, 1xűbb, ha a boltba félkészen megveszed csak ki kell sütni. :D
De ha mégis érdekelne, itt van 2 recept:
Hercegnõburgonya:
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
4 tojássárgája,
fél dl tejszín,
25 dkg reszelt sajt,
1 kk. mustár,
frissen őrölt bors.
Elkészítés:
A sütőt forróra előmelegítjük (210°C).
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük.
A tojássárgákat a tejszínnel, a sajttal, a mustárral és a borssal simára keverjük és a burgonyához adjuk.
Kivajazunk egy tepsit, és a nyomózsákba töltött burgonyából kis "csókokat" nyomunk rá. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Vagy:
Hozzávalók:
1,5 kg főtt, áttört burgonya
10 dkg margarin
10 dkg (füstölt) reszelt sajt
3 tojás
só, vagy ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A megfőzött, áttört burgonyát tálba tesszük, és fedő nélkül néhány (5-10) percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáját, valamint a sajtot, továbbá ha szükséges ízesítjük, majd összekeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és az előző keverékhez vegyítjük.
A kész masszát habzsákba (vagy erősebb nylon zacskóba, melynek az egyik sarkán lyukat vágunk) töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk, mintha habcsókokat készítenénk.
Közepesen meleg sütőben kb. 30 percnyi sütést igényel.
Hát az inkább venni jó. Boltok hűtőpultjában található.
Igazából keményebb burgonyapűré, amit ilyen "diszitő zsákba" raknak, és egy csavarintásnyit kinyomnak, majd bő forró olajba kisütik.
Egyszer próbáltam elkészíteni, de nagyon (legalábbis nekem) macerás volt, ezért készen vásárolom és csak ki kell sütni
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)
- Hogy kell elkészíteni a habarást, úgy, hogy ne legyen csomós (pl tökfőzelékhez)?