Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi az a hercegnőburgonya? Hogy kell elkészíteni? fórum

Mi az a hercegnőburgonya? Hogy kell elkészíteni? (tudásbázis)


2009. ápr. 1. 15:34

A receptek jók, de szerecsendió tényleg kell bele és ne olajban süsd, hanem sütőben. A neve eredetiben: Pommes Duchesses

Jó étvágyat

2009. márc. 31. 19:59
Amikor én ilyet először ettem, azt hittem, sima krokett. Olyan az íze. De nem rossz, finom, csak nagyon laktató.
2009. márc. 31. 19:11
suliban úgy tanultuk hogy kell hozzá szerecsendió :)
2008. nov. 12. 09:06
Nagyon finom! Jó tudni, hogy lehet (fél)készen is kapni!!!!
2008. nov. 11. 21:20
a kisfiam szerint rántott krumplipüré...:)
2008. nov. 11. 21:08
Szerintem állati finom, az egyetlen krumplis kaja, ami megéri a macerát! Anyukám szerecsendióval szokta ízesíteni. Hú, de megkívántam!!!
2008. nov. 11. 17:48
főtt,tört krumpli,ha kihűlt összekeverni vajjal,sajttal,tojássárgájával,fűszerekkel,majd a habbá vert t.fehérjével.Habzsákba tölteni,és olajozott tepsibe nyomni kis habcsókokat,sütés és kész.Tiszta macera.De finom!
2008. nov. 11. 17:46

"Burgonyapüré", amit habzsák segítségével formáznak, majd sütnek ki.

Annyira nem nehéz, de időigényes, 1xűbb, ha a boltba félkészen megveszed csak ki kell sütni. :D

De ha mégis érdekelne, itt van 2 recept:

Hercegnõburgonya:

Hozzávalók:

1 kg burgonya,

4 tojássárgája,

fél dl tejszín,

25 dkg reszelt sajt,

1 kk. mustár,

frissen őrölt bors.


Elkészítés:

A sütőt forróra előmelegítjük (210°C).

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük.

A tojássárgákat a tejszínnel, a sajttal, a mustárral és a borssal simára keverjük és a burgonyához adjuk.

Kivajazunk egy tepsit, és a nyomózsákba töltött burgonyából kis "csókokat" nyomunk rá. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.



Vagy:

Hozzávalók:

1,5 kg főtt, áttört burgonya

10 dkg margarin

10 dkg (füstölt) reszelt sajt

3 tojás

só, vagy ételízesítő ízlés szerint


Elkészítés:

A megfőzött, áttört burgonyát tálba tesszük, és fedő nélkül néhány (5-10) percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáját, valamint a sajtot, továbbá ha szükséges ízesítjük, majd összekeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és az előző keverékhez vegyítjük.


A kész masszát habzsákba (vagy erősebb nylon zacskóba, melynek az egyik sarkán lyukat vágunk) töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk, mintha habcsókokat készítenénk.


Közepesen meleg sütőben kb. 30 percnyi sütést igényel.

4. Starshine28 (válaszként erre: 3. - 4b6a2525df)
2008. nov. 11. 17:45
akkor ez olyasmi mint a krokett?
2008. nov. 11. 17:42

Hát az inkább venni jó. Boltok hűtőpultjában található.

Igazából keményebb burgonyapűré, amit ilyen "diszitő zsákba" raknak, és egy csavarintásnyit kinyomnak, majd bő forró olajba kisütik.

Egyszer próbáltam elkészíteni, de nagyon (legalábbis nekem) macerás volt, ezért készen vásárolom és csak ki kell sütni

2008. nov. 11. 17:41
Úgy tudom, ahhoz hasonló az alakja. Bár nekem inkább gyermek figurának tűnt.
2008. nov. 11. 17:39
Mi az a hercegnőburgonya? Hogy kell elkészíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook