Mézeskalács cukormázához miért kell tenni 1-2 csepp citromot? Milyen hatása lesz? (tudásbázis)
Na lányok,megcsináltam az első adag mézeskalácsot idén. Nagyon jól sikerült, a díszítésig nem is jutottam el; ugyanis elosztogattam a barátomnak-éppen nálam volt- a maradékot egyedül tűntettem el. :)
Nem baj, legközelebb újra megpróbálom,remélem akkor a díszítésig is lejutok! :))
Ha teszek bele ételfestéket akkor több cukor kell bele, mert folyós lesz! Hát, azt még nem mértem le, hogy úgy mennyi. Én ritkán színezem a cukormázat.
Az ételfestékből nem kell sok, nagyon intenzív a színük.
Az ételfestéktől nem esik össze?
És egyáltalán mennyit szoktál ehhez a mennyiséghez tenni?
Én ezt szoktam csinálni:
Díszítő cukormáz
1 tojásfehérje
25 dkg porcukor
só
ecet
rizsliszt (elhagyható, én soha nem tettem bele)
ételfesték
A tojásfehérjét verd kemény habbá. Fokozatosan add hozzá a porcukrot. Adj hozzá egy kevés sót és ecetet, valamint kevés rizs lisztet.
Az ételfestéket a végén add hozzá.
Többféle cukormázat találtam én is, de ezt a Citrom+porcukor félét még soha.
Hófehér mázat lehet úgy is csinálni, hogy sűrű cukorszirupot készítünk, és bele a cukorral keményre felvert tojásfehérje. Végülis a habcsókot kell így készíteni, de írták a mézeskalács diszítéshez ís, mert ez hófehér, és sokkal szebb fehér mint a sima tojásfehérje cukorral.
Tényleg, evidens. :)
Köszi a tippet, a héten megcsinálom.
Ezt kipróbálom idén! :)
Milyen arányban adagolod a citromot és a cukrot?
én csak citromlevet és porcukrot teszek bele, jó sűrűre keverem, hogy épp fel tudjam szívni a fecskendővel
Ezt láttam otthon, szóval más verziót még nem próbáltam és ez bejött, mert rögtön szilárdul, nem kezd leperegni, hófehér, ha akarja az ember lehet színezni is
Néhány helyen olvatam, hogy a mézeskalács cukormázához kell tenni citromlevet is.
Milyen hatása lesz így?
Ti hogy készítitek el a cukormázat?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- A cukormázat rá kell sütni a mézeskalácsra vagy sütés után kell vele díszíteni?