Mézeskalács adventi koszorúk recept
A Mézeskalács adventi koszorúk hozzávalói:
35 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál mézeskalács fűszer
1 kávéskanál őrölt csillagánizs
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg méz (én hársot használtam)
1 tojás
A Mézeskalács adventi koszorúk elkészítési módja:
A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, mézes fűszert egy nagy tálban összekeverjük. A vajat morzsoljuk bele a lisztes keverékbe, addig morzsoljuk, míg a nagyobb vajdarabkák el nem tűnnek, és az egész morzsás állagú nem lesz. Öntsük hozzá a felmelegített mézet, és üssük bele a tojást is. Összegyúrjuk a tésztát, ami viszonylag lágy állagú, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Bőségesen belisztezett deszkán nyújtjuk ki. Az ideális tésztavastagság 3-4 mm, de az adventi koszorúknál ez 5-6 mm lehet. Majd vágjunk ki a tésztából olyan formát, amit szeretnénk, a maradékot a kedvenc mézeskalács kiszúróinkkal szaggassuk ki.
180 fokos előmelegített sütőben 8 percig süssük sütőpapírral bélelt tepsiben, a sütési idő változhat sütőnként. Akkor vegyük ki, ha felpúposodtak, és az aljuk már kicsit megbarnult.
Ha fényes mézeskalácsokat szeretnénk, akkor kenjük le őket egy kis tojásfehérjével sütés előtt, és kevéssel sütés után is.
Ha színezni akarjuk, ételfesték vizes oldatával tehetjük és utána kenjük be a tojásfehérjével, hogy fényesek legyenek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. nov. 14. 19:39
A mézeskalács adventi koszorúk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.