Sült alma dióval töltve recept
A Sült alma dióval töltve hozzávalói:
10-12 közepes alma
15 dkg darált dió
10 dkg megáztatott mazsola
2 teáskanál barna cukor vagy méz
édesítő ízlés szerint
csipet só
őrölt fahéj
2 db tojás
fél dl étolaj
A Sült alma dióval töltve elkészítési módja:
A mazsolát előző este beáztatjuk. A tojásokat a cukorral, édesítővel, csipet sóval habosra keverjük, majd az olajat is hozzáadjuk, meg a diót, mazsolát, fahéjat, egy krémes masszát kapunk. Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, magházát kivesszük, majd citromos vízbe mártva, egy sütőpapírral kibélelt tepsiben sorba rakjuk őket. A töltelékkel a mélyedéseket megtöltjük, pici cukrot hintünk rá, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb negyed óra alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. nov. 11. 14:45
A sült alma dióval töltve elkészítési módja és hozzávalói.