Mexikói rizses hús recept
40 perc
590 kcal
37 gramm
48 gramm
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma, 2 ek olaj
20 dkg rizs (én felesbe csináltam rizzsel és gerslivel)
1-2kk chilipor
1 kk kurkuma
4 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
1 nagy piros paprika
1 csomó újhagyma
1 zöld chili (én nem tettem bele mert annyira nem szertjük az erőset)
5 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó (ezt sem szeretem, enélkül is nagyon jó)
50 dkg darált hús, só, bors
A Mexikói rizses hús elkészítési módja:
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk. 1 ek olajon üvegesre pároljuk. A rizst, a chiliport és a kurkumát hozzáadjuk, 2 percig pirítjuk. A húslevessel felöntjük, és készre főzzük. A paprikát és az újhagymát kis darbokra, a hagymát karikára vágjuk. A többi hozzávalót is feldaraboljuk. Míg a rizs fő, addig kevés olajon a darálthúst sóval, borssal fűszerezve közepes lángon, néha megkeverve készre pároljuk. (Víz nem kell hozzá!) Ha elkészült a rizst a hússal összekervjük. A feldarabolt hozzávalókat is hozzáadjuk. Fedő nélkül, kevergetve kb 5 percig pároljuk. (Én a bogyó helyett vörösbabkonzervet tettem bele, hogy olyan mexikós legyen!) Azzonnal tálajuk!
Ajánlom azoknak akik szeretik a csípőset és a gyors ételeket!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Domi0920, 2010. júl. 9. 20:40
A mexikói rizses hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.