Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mexikói rizses hús recept

Mexikói rizses hús recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 590 kcal
Zsírtartalom 37 gramm
Szénhidráttartalom 48 gramm

A Mexikói rizses hús hozzávalói:
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma, 2 ek olaj
20 dkg rizs (én felesbe csináltam rizzsel és gerslivel)
1-2kk chilipor
1 kk kurkuma
4 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
1 nagy piros paprika
1 csomó újhagyma
1 zöld chili (én nem tettem bele mert annyira nem szertjük az erőset)
5 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó (ezt sem szeretem, enélkül is nagyon jó)
50 dkg darált hús, só, bors


A Mexikói rizses hús elkészítési módja:
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk. 1 ek olajon üvegesre pároljuk. A rizst, a chiliport és a kurkumát hozzáadjuk, 2 percig pirítjuk. A húslevessel felöntjük, és készre főzzük. A paprikát és az újhagymát kis darbokra, a hagymát karikára vágjuk. A többi hozzávalót is feldaraboljuk. Míg a rizs fő, addig kevés olajon a darálthúst sóval, borssal fűszerezve közepes lángon, néha megkeverve készre pároljuk. (Víz nem kell hozzá!) Ha elkészült a rizst a hússal összekervjük. A feldarabolt hozzávalókat is hozzáadjuk. Fedő nélkül, kevergetve kb 5 percig pároljuk. (Én a bogyó helyett vörösbabkonzervet tettem bele, hogy olyan mexikós legyen!) Azzonnal tálajuk!

Ajánlom azoknak akik szeretik a csípőset és a gyors ételeket!


Kategória: Húsételek receptjei


A mexikói rizses hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook