Mexikói bab darált hússal recept
140 perc
Zsírszegény
A Mexikói bab darált hússal hozzávalói:
30 dkg vörös bab
2 fej hagyma
2 ek. étolaj
40 dkg darált marhahús
1 db zöldpaprika
3 dl húsleves
1 doboz egész paradicsomkonzerv
1 db chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
fél tk. oregánó
fél kk. kurkuma
fél kk. chilipor
patikasó
A Mexikói bab darált hússal elkészítési módja:
A babot éjszakára beáztattam 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltettem főni és majdnem puhára főztem. A hagymát megtisztítottam, kockákra vágtam és forró olajon a darált hússal lepirítottam. A fűszerpaprikát csíkokra vágtam és beáztattam a húslevesbe. A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtettem, darabokra vágtam, és a húshoz adtam. Ezután a többi hozzávalót, a fűszerpaprikát, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a felszeletelt fokhagymát, az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit és végül a húslevest is a húshoz adtam. A darált húst körülbelül 1,5 órán át pároltam kis lángon, fedő nélkül úgy, hogy a leve besűrűsödjék. Ezután hozzáadtam a lecsöpögtetett babot és további kb. 30 perc alatt készre főztem. Friss kenyérrel kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 20. 17:28
A mexikói bab darált hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.