Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös meggyleves recept

Tejfölös meggyleves recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös meggyleves hozzávalói:
50 dkg magozott meggy
9 dkg cukor vagy édesítőszer
1 zacsi vaníliás cukor
1/2 cs. vaníliás pudingpor
1 dl tej
1 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja és leve
fahéj


A Tejfölös meggyleves elkészítési módja:
A kimagozott meggyet egy fazékban a cukrokkal és a fahéjjal 5 percig pároltam, majd felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel, és 15 percig főztem. A pudingport a tejjel csomómentesre kevertem, hozzáadtam a tejfölt, majd a meggyleves levével higítottam egy kicsit, és habverővel csomómentesre kevertem. A pudingos keveréket a leveshez öntöttem, hozzáadtam a citromlét és -héjat, és kevergetve addig főztem, amíg besűrűsödött. Tálalás előtt alaposan behűtöttem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös meggyleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook