Tejfölös meggyleves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejfölös meggyleves hozzávalói:
50 dkg magozott meggy
9 dkg cukor vagy édesítőszer
1 zacsi vaníliás cukor
1/2 cs. vaníliás pudingpor
1 dl tej
1 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja és leve
fahéj
A Tejfölös meggyleves elkészítési módja:
A kimagozott meggyet egy fazékban a cukrokkal és a fahéjjal 5 percig pároltam, majd felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel, és 15 percig főztem. A pudingport a tejjel csomómentesre kevertem, hozzáadtam a tejfölt, majd a meggyleves levével higítottam egy kicsit, és habverővel csomómentesre kevertem. A pudingos keveréket a leveshez öntöttem, hozzáadtam a citromlét és -héjat, és kevergetve addig főztem, amíg besűrűsödött. Tálalás előtt alaposan behűtöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. aug. 19. 18:58
A tejfölös meggyleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.