Liszt nélküli Túrótorta recept
A Liszt nélküli Túrótorta hozzávalói:
HOZZÁVALÓK
50 dkg túró (lehetőleg puha, krémes)
1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
1 db citrom
3 db tojás
15 dkg cukor v. 30 g édesítőszer
3 dkg vaj
A Liszt nélküli Túrótorta elkészítési módja:
ELKÉSZÍTÉSE A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a tojássárgájába. Habosra keverjük. Utána beletesszük a pudingport és a citrom reszelt héját, valamint a fél citrom levét. Jól elkeverjük. Végül belekeverjük a túrót. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan az előző masszához keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe/tortaformába tesszük és 50 percig 180 °C-on sütjük Kb 8 szelet lesz belőle
A dupla adag az eredeti!
A vajat ki lehet hagyni, vagy felezni
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: daido, 2006. nov. 29. 16:03
A liszt nélküli túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.