Mesélj az első munkahelyedről! (beszélgetés)
12. srcrss
ma 17:32
Az első igaziról? Pincérlány voltam egy forgalmas kávézóban. Az elején feszélyezett a tömeg, a pasik nyomultak, mindenkivel dumcsizni kellett (nem vagyok egy szószátyár), de belejöttem. ;) Majdnem egy évig dolgoztam ott.
11. vigyefene (válaszként erre: 10. - Shukran)
ma 16:53
Mint ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma élettörténet.
10. Shukran
ma 16:50
Az én első munkahelyem egy világvégi kis faluban volt, 20 km-re a lakhelyemtől.
Reggel 7 órakor elmentem dolgozni, és este 7 órára értem haza.
Nagyon rendes főnököm volt, aki másodállásban evangélikus lelkészként dolgozott.
Egy alkalommal azt mondta nekem, ha még egyszer olyan alázatosan kérek szabadságot, nem enged el.
Egyik munkatárs sem dohányzott, erre nagyon büszkék voltak.
A legfőbb főnök azt szokta mondani viccesen mások előtt, hogy engem sem kérdeztek, mit tudok.
Annyit kérdeztek:
- Dohányzik?
- Nem! - válaszoltam.
- Fel van véve! - mondták.
9. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:45
Ismerettség által kerültem be egy irodába, kis mindenes voltam. Nekem kellett elvinni a könyvelésre a számlákat. Ott annyira megkedveltek, hogy átvettek, beírattak egy képzésre, ma is ott dolgozom.
8. l.luiselotte
ma 16:40
6-os koromban hetente 2 alkalommal balettosoknak zongoráztam, imádtam.
és a szolgálati időmben szerepel !
Nem én jelentkeztem, megbetegedett a zongorista és a zeneiskolából néztek / választottak ki.
7. kannanana
ma 16:34
Szakmai gyakorlat után maradtam ott. Összesen 2 évet dolgoztam. Szerettem a csapatot és a környezetet. A munkát annyira nem. Kevés fizu miatt jöttem el végül.
6. Marstündér
ma 16:01
Már évek óta ott vagyok.
5. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:00
Szakmai gyakorlat után maradtam ott dolgozni. Még egy évet. Az volt az első, és egyben utolsó munkahelyem.
4. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:51
Ott töltöttem a szakmai gyakorlatom. Megszerettem a dolgozókat és a helyet is. Jó volt a hangulat. Mára az egész ágazat megváltozott, sajnos nem előnyére.
3. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:49
5-éves voltam, lovat vezettem szántás és lókapázás közben. Egy pohár frissen fejt tej, és egy szelet kivűlről penészes kenyér volt a fizetésem. A kenyérről a penészes részt levágtam a budli bicskámmal, a többi jó volt.
2. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:43
Akkor is nehéz volt. Élelmiszerboltban kezdtem, mert nem volt más, meg, mert közel volt. Szerettem - a főnök mentalitását és piszkoskodásait, ügyeskedéseit a vevő kárára kevésbé. Aztán terhes lettem, és amint ezt a főnök megtudta, rám osztotta a tejesládák cipelését. Kis híján elment a baba.
ma 15:16
Mesélj az első munkádról, munkahelyedről, mert én még csak most keresem... Nehéz...
További ajánlott fórumok:
- Új munkahely, első nap. Tippek, tanácsok. Mit igen, mit ne?
- Amikor beérsz a munkahelyedre, mi az első, amit teszel?
- Mit tegyek ha a páromat nem fizetik ki? Már nem az első ilyen munkahelye?
- Milyen volt az első nap az új munkahelyen?
- Holnap kezdek az első munkahelyemen!
- Az első munkahely nehézségei, örömei