Mérlegképes könyvelő tanfolyam (beszélgetős fórum)
nálunk se írt a táblára , hanem mindenki mondott egy-egy pontot a feladatból. Előtte persze elmondta az elméleti rész, aztán aki akart jegyzetelt. Sajnos ez nem "iskola", csak egy útmutató, h tudd mit kell tanulni otthon. Minket egy könyvvizsgáló tanított.
Én tisztába voltam vele, h alap tudás nélkül felesleges jelentekzni ilyen tanfolyamokra. Nálunk is sokan kritizálták a módszert. Én megértem, h nehéz így tanulni, de ha tanultad már akkor van alapod, és könnyebben boldogulsz.
Így igaz! És nem csak elméleti dolgok tanulását, hanem a példafeladatok megoldásának gyakorlását is azzal bezárva, hogy utána a Mérleg összeáll-e, vagy már a könyvelés közben elbaltáztunk valamit!
Nem könnyű sem megtanulni, de amikor valaki munkába áll, gyakorlatilag egy taposó malomba állt be. Ezt a szakmát szeretni kell ahhoz, hogy valaki lássa a szépségét, és képes legyen benne hosszú éveket ledolgozni. Nem könnyű.
Az a helyzet az ilyen zanfolyamokkal, h valamennyi alap tudást igényel. Nullarol nem lehet itt megtanulni, mert keves az óraszám es a tanárnak nincs ideje egy egy témával annyit foglalkozni. Sajnos eleg sokat kell otthon is ezzel foglalkozni.
Nekem megvolt az alapom, en tudtam követni es ertettem is. De a mi csoportunkba ia voltak boven olyanok akiknek nem ment.
De vannak meten is segéd anyagokok, valaki abbol tanult es megértette. Szerintem nem lehetetlen megcsinálni.
En egyedul a keves oraszamot tudom hibának felhozni. Mert sok otthoni tanulást igényel.
Az egész könyvelésnek logikája van, ami a Mérleg kötelező 4 egyezőségének valamelyikén alapul.
Ha azt a 4 szabályt tudjuk, és a számlaosztályt, számlakeretet, akkor már a könyvelési tételt felállítani nem lehet gond.
A mérleg elemzés, az már egy külön tészta, egyáltalán nem lehet előre lefektetni az ellenőrzés szabályait, és majd azok alapján dolgozni. Ott már a saját logika, a saját sas szem is szükséges.
Viszont nálunk sokan kiestek, mert nem lett meg a vizsgájuk. Nem tudom ők hol tartanak.
Aki korábban nem tanulta ezt, annak nehéz, de ha van tapasztalatod, esetleg ebbe dolgozol, vagy már tanultad, nem lesz gond.
Én a Pentához járok, most lesz az utolsó vizsgám februárba :)
Nekem megfelelt, tetszett, én személy szerint tudtam követni a tananyagot értettem mindent.
A Perfekt országos hálózattal rendelkező, 1000 éves oktatási gyakorlattal. Valamikor csak az volt a piacon + az állami képzés.
Szerintem bennük nem fogsz csalódni. A többit nem ismerem.
Sziasztok,
vállalkozási mérlegképes könyvelőt szeretnék elkezdeni. Árban kb. ugyanott vannak, de a képzőközpontokról nem nagyon találok releváns véleményt sehol.
Leginkább a szolnoki Penta Unió, Perfekt, illetve Oktáv érdekelne.
Az áron kívül mire kell figyelni?
További ajánlott fórumok:
- A mérlegképes könyvelői végzettség elvégzése (és használása) után milyen további kötelezettségekkel jár?
- Pénzügyi számviteli ügyintéző + mérlegképes könyvelő
- Mérlegképes könyvelő tanfolyam...szerintetek érdemes belevágni?
- Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés Vs. TB bérügyintéző képzés
- A Pallas70 mérlegképes könyvelői képzése
- Szerintetek melyiket érdemesebb megpróbálni? Egy másoddipplomás pénzügyi-gazdasági főiskolát vagy egy mérlegképes tanfolyamot?