A mérlegképes könyvelői végzettség elvégzése (és használása) után milyen további kötelezettségekkel jár? (beszélgetős fórum)
Szia Zsuzsi!
Ahova én járok mérlegképesre, ott is vannak közgázosok (bár azt nem tudom, h konkrétan pü-számv.) de azt tudom, h csak jog.-ból ill. váll-gazd.ból kaptak felmentést...de jobban jársz ha megkérdezed az adott iskolát, ahol el akarod végezni a mérlegképest, mert ők mondják meg Neked a tutit! :)
A regisztrációs dolog engem is érdekel, mert én se tudom annak a pontos menetét, bár én csak márc.-ban végzek, ha minden igaz... :) már megnéztem a TÁKISZ pesti elérhetőségét (1052 BP. Semmelwis u. 13. 429-5300) ha lesz időm felkeresem őket, hátha kapok tőlük segítséget.
ha meg tudok vmit jelentkezem! :)
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy idén decemberben fogok záróvizsgázni a PTE Közgazdaságtudományi Karán pénzügy és számvitel szakon. Ebben az esetben akkor nekem sem kell mindegyik vizsgát megcsinálnom a 7-ből?
A másik kérdésem az lenne, hogy a regisztrációhoz szükséges 3 éves gyakorlati időt hol lehet letölteni? Mindegy hogy milyen cégnél dolgozom, vagy ez hogy működik?
Fontos lenne! Köszi előre is!
Sziasztok!
Aki mostanában regisztrált mérlegképesnek, elmondaná nekem mik a teendők ha letelt a 3 év gyakorlat? Milyen papírokat kell kitölteni, honnan kérjem vagy töltsem le azokat, stb...a PM honlapján nem találtam meg...
Előre is köszi!
Marty
Szia!
Igen, valahogy így van. Nekem okleves közgazdász diplomám van, és nem rég vágtam bele a mérlegképes tanfolyamba, és úgy volt egyetlen tárgyat kell végig cisnálni vizsgázni, egy hasonló végzettségű csak így is volt. De valami állitólag éppen változott a törvényekben, és a 7tárgyból még is csak 3-at meg kell csinálnom. Hát morci voltam...
Szóva felmentés jár.
Nem pont ehhez a fórumhoz tartozna, de lenne egy kérdésem:
Ha valaki pénzügy számvitel szakos főiskolai diplomával rendelkezik, akkor 1 különbözeti vizsga letételével tényleg megkapja a mérlegképest??
Tud valaki erről valamit?
Szia! Én decemberben végeztem a sulival, és felhívtam a Tákiszt, hogy ilyenkor mi a teendő és azt válaszolták, majd ha meg lesz az utolsó vizsgától számított 3 év gyakorlat akkor keresem meg őket és akkor regisztrálnak.
Anita
Jó reggelt!
Ismer valaki jó számvitel és/vagy adózás magántanárt? Márciusban lesz az okj-s vizsgám, jó lenne, ha valaki fel tudna rá készíteni...
Sziasztok!
Eladnám mérlegképes tanfolyamhoz és vizsgához jó felkészítést biztosító könyvemet Siklósi Ágnes-Sisa Krisztina-Veress Attila - Számvitel elemzés I.-II.
vizsgatípusú dolgozatok és megoldások, a könyv nagyon jó állapotban van szinte új és nagyon vigyáztam rá nincs beleírva sem. Bolti ár alatt érdeklődni: peterebay7@gmail.com
Sok sikert a vizsgázóknak
Sziasztok!
Csatlakoznék, ha nem gond!
Én idén dec.-ben végzek a TB-vel, de bevallom jól mellényúltam, ugyanis a SZÁMALK-nál kezdtem el (Bp), ergo lesz egy bizim, és ohne tudásom, van esetleg valamelyikötőknek HASZNÁLHATÓ bérszámfejtős segítsége??? Szóval őket senkinek sem ajánlom, bízom a mérlegképes jobb lesz, mert azt is elkezdtem, de még csak egy órán vok túl, de csakis a számviteltanár miatt maradtam náluk, mert tudom, h ő nagyon profi a számvitelből!
Szia!
És tényleg annyira nehéz?
Én még csak a jogon vagyok túl, meg jövőhéten vizsgázok gazdaságból.
Szia!
Én még tanulok, de már a végét járom.
Sziasztok!
Én most járok mérlegképes tanfolyamra, másfél éves, 2011 decemberben lesz az utolsó vizsgám. Van még aki most tanul?
sziaztok
és amúgy a pm regisztráció nélkül ér valami magam a mérlegképes? Jól értem, hogy végül is ebben dolgozhasson az ember a mérleg képes után kell a pm regisztráció?
Üdv
Amúgy szerintetek ti mit ajánlatok, babaváráskor vagy mikor már a baba 1-2éves, akkor jobb ilyenbe vágni?
Vélemény?
szerintem az lesz, hogy valamikor bemegyek megkérdezem, meg jó lenne tudni a költségek hol állnának meg...
Tiszta furcsa, hogy helyben van ilyen, és nem kellene utazgatnom mint anno a suliba :D
Szia
erre ezt találtam, bemásolom, hátha majd másnak is hasznos lesz:
"Felmentések mérlegképes könyvelő tanfolyam:
* állam- és jogtudományi doktori végzettség: 1. modul;
* A közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I. 18.) Korm. rendelet szerinti képzésekben az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával, valamint a közgazdasági felsőoktatásban folyó szakirányú továbbképzési szakok képesítési követelményeiről szóló 7/1999. (II. 1.) OM rendelet alapján szerzett oklevéllel rendelkező, felmentést kap a következő vizsgák alól: 1., 2. modulok;
* Gazdaságtudományok képzési terület üzleti képzési ágon felsőoktatási intézményben az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával rendelkező felmentést kap a következő vizsgák alól:1., 2. modulok;
* Gazdaságtudományok képzési terület üzleti képzési ágon pénzügy és számvitel szakon, valamint számvitel mesterszakon, pénzügy mesterszakon felsőoktatási intézményben az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával rendelkező felmentést kap a következő vizsgarészek alól: 1., 2., 3., 4., 6., 7. modulok;
* Az 54 344 02 0000 00 00 azonosító számú, Mérlegképes könyvelő megnevezésű szakképesítés szakmai vizsgára jelentkező, ha a 35/2001. (X. 10.) PM rendelet hatálybalépését megelőzően kezdte meg képzését és különböző szakon szerezte meg mérlegképes könyvelői szakképesítését, illetve felsőoktatásban megszerzett végzettség alapján regisztrált mérlegképes könyvelő, vagy az árszakértő képesítéssel rendelkező felmentést kap a következő vizsgák alól: 1., 2., 3., 6., 7. modulok" [link]
Csak az a bajom, hogy ebből még nem tudom, hogy konkrétan az én diplomámmal akkor most mit fogadnak el nekem... de lehet az iskola irodában azt is megmondanák?
További ajánlott fórumok:
- Párkapcsolatnál számít, hogy nem azonos végzettségűek a felek?
- Mennyire számít a végzettség, ha valaki bekerül egy ilyen családba?
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- Kinek mi a végzettsége vagy mi lesz?
- Mik a jogai és a kötelezettségei egy haszonélvezőnek?
- Mi a végzettséged? Szakmádban dolgozol? Ha nem, miért?